A scăpat IAR și iar și iar! Un criminal în serie din SUA a recunoscut că a ucis 90 de persoane în 40 de ani

Redactor:
Silviu Bănilă
A scăpat IAR și iar și iar! Un criminal în serie din SUA a recunoscut că a ucis 90 de persoane în 40 de ani
Samuel Little, un criminal încarcerat din SUA, i-a șocat pe anchetatori după ce a recunoscut că a ucis 90 de OAMENI, în decursul a 40 de ani, pe teritoriul SUA.

Agenții guvernamentali și federali colaborează pentru a face legătura între mărturiile acestuia și decesul a zeci de femei în SUA, între anii 1970 și 2005, scrie BBC.

Anchetatorii spun că au găsit deja dovezi care atestă implicarea lui Little în 34 de crime.  Little ispășește o pedeapsă cu închisoarea pe viață, după ce a fost condamnat în 2014 pentru uciderea a trei femei.

Bărbatul se află închis încă din septembrie 2012, când a fost arestat într-un adăpost pentru persoane nevoiașe din Kentucky și extrădat în California, unde era căutat pentru infracțiuni legate de droguri.

Probele ADN prelevate de la Little au demonstrat că el a ucis trei femei în Los Angeles în perioada 1987 – 1989.

Toate cele trei victime au fost bătute și strangulate, înainte ca trupurile lor neînsuflețite să fie abandonate.

 

Individul a pledat nevinovat la proces, dar a fost condamnat apoi la trei sentințe consecutive cu închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare.

Înainte de a fi închis pentru crimă, Little avea deja un cazier bogat, cu infracțiuni precum violul și jaful armat.

Condamnările pentru crimă au determinat ca Little să fie inclus în programul ViCAP (Violent Criminal Apprehension Program) al FBI-ului, care analizează persoanele responsabile pentru infracțiuni sexuale violente și oferă informații autorităților locale, pentru a rezolva cazuri încă nesoluționate.

Polițiștii au găsit asemănări alarmante și legături evidente în mai multe cazuri de crimă înregistrate pe teritoriul SUA.

De exemplu, autoritățile din Odessa, Texas, investigau uciderea unei femei pe nume Denise Christie Brothers. Un polițist local, James Holland, a călătorit în California alături de echipa ViCAP, pentru a-l interoga pe Little. Criminalul a decis să vorbească în speranța că va fi transferat la altă închisoare.

FBI precizează că Little a mărturisit că a ucis 90 de OAMENI – în mai multe state americane, precum California și Maryland.

Echipa ViCAP a precizat că Little se face vinovat de comiterea a 34 de crime, iar pentru restul se așteaptă confirmarea.

 

Anchetatorii sunt de părere că Little viza mai ales femeile marginalizate și vulnerabile, precum prostituatele și dependentele de droguri.

De multe ori, cadavrele rămâneau neidentificate („Jane Doe”) și decesele nu erau investigate de autorități.

Multe crime au avut loc în intervalul 1970-1980, înainte ca tehnologia ADN să ajungă în dotarea poliției.

Beth Silverman, procurorul din Los Angeles County care a ajutat la condamnarea lui Little în 2014, a declarat pentru New York Times că „multe autorități din SUA…au tergiversat cazurile”.

„A scăpat iar și iar și iar…”, a spus Silverman. FBI precizează că bătrânul de 78 de ani Samuel Little este „grav bolnav” și va rămâne închis în Texas până la moarte, într-un penitenciar în care a fost transferat din California, după ce a recunoscut crima din Odessa.

FBI spune că va continua să colaboreze cu Holland, pentru a-l interoga pe Little „aproape zilnic”, în scopul unei imagini cât mai complete asupra crimelor sale.

 

„Cea mai importantă lecție în acest caz este puterea de distribuire a informației„, a declarat Kevin Fitzsimmons, analist în cadrul ViCAP.

„Un caz JANE DOE (victimă neidentificată), o femeie găsită moartă pe o stradă din New Orleans poate părea un incident izolat, până când consultăm baza de date ViCAP și o examinăm în contextul altor decese și dispariții misterioase, unde ies la iveală modele de acțiune. Aceasta este valoarea ViCAP”, a conchis Fitzsimmons.

Inchide