A scris un ESEU despre violența cauzată de ARME, apoi a fost UCISĂ de un glonț rătăcit

Redactor:
Silviu Bănilă
Sandra Parks, în vârstă de 13 ani, care a scris un eseu premiant despre violența cauzată de arme, a fost ucisă de un glonț rătăcit, în propria casă din Wisconsin.

„Copiii sunt victime ale violenței absurde a celor care dețin arme”, scria Sandra în eseu. Luni seară, adolescenta a fost ucisă în timp ce se afla acasă cu familia.

„Sandra nu a meritat așa ceva. A fost o persoană fascinantă. Atât de inteligentă. Atât de frumoasă și plină de viață”, a declarat Tatiana Ingram, sora victimei, pentru postul local WISN 12, citat de Huffington Post.

 

În 2016, Parks a scris eseul „Adevărul nostru”, câștigând locul III la un concurs de scrieri literare, denumit Martin Luther King Jr.

Parks, care era clasa a șasea, a citit un fragment din eseu la Wisconsin Public Radio, în 2017.

„Trebuie să ne rescriem povestea, astfel încât credința și speranța să existe pentru o zi de mâine mai bună, totul depinde de noi, de cum acționăm”, a declarat tânăra în direct la radio.

Primarul din Milwaukee, Tom Barrett, a deplâns violența cauzată de arme în oraș și în SUA. „Este pură nebunie. Nu o să rezolvăm niciodată nimic cu ajutorul armelor. Nu o să îndrepți lucrurile cu ajutorul armelor. Dar vedem tot mai des asta la noi în țară”.

 

„Poliția din Milwaukee investighează o crimă petrecută luni, 19 noiembrie 2018, în jurul orei locale 7:47 PM, în cartierul 2700 din North 13th St. Victima, o fată de 13 ani, a fost împușcată în locuința ei și a murit la fața locului”, anunță poliția din Milwaukee.

Polițiștii au anunțat reținerea unui suspect în vârstă de 26 de ani, în cazul uciderii fetei de 13 ani.

Nu se știe exact dacă autorul sau autorii crimei au vizat casa respectivă. Miercuri, procurorii din Milwaukee au pus sub acuzare doi bărbați, în legătură cu această crimă.

Mama copilului ucis, Bernice Parks, a declarat că fiica ei a fost „tot ce această lume nu este„. „Fata mea nu era violentă. Fetei mele nu îi plăcea violența”, a declarat femeia. „Toți cei pe care îi cunoștea, care ajungeau în calea ei, pe toți îi făcea fericiți”.

Inchide