Accesorii mai murdare decât vasul de toaletă. Specialiștii au stabilit care sunt acestea

Accesorii mai murdare decât vasul de toaletă. Specialiștii au stabilit care sunt acestea
Publicat: 04/06/2016, 12:42
Actualizat: 05/07/2016, 20:33

Acest accesoriu atât de prețuit de doamne nu este curățat și dezinfectat minuțios. În urma utilizării frumoasa poșetă poate ajunge să conâină și până la 10 mii de tipuri diferite de bacterii. Acest număr de bacterii este cu mult mai mare decât cel dintr-un vas de WC murdar.

La râdul lor oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au stabilit anterior că pe palmele noastre trăiesc circa 4.700 de diverse tipuri de bacterii. Mare parte dintre acestea ajung pe lucrurile pe care le pipăim. Astfel, atingând gențile și interiorul acestora cu mâinile murdare, acestea se infectează.

Specialiștii ne recomandă curățarea cât de des posibil a acestui accesoriu aparent inofensiv. Așa cum e si firesc orice gunoi sau resturi de mâncare trebuie imediat aruncate din geantă. Se recomandă de asemenea spălarea mâinilor înainte de a umbla în poșetă, dar și după folosirea acesteia.

Specialiștii germani au stabilit și care sunt cele mai mari focare de infecție din poșete unei doamne. Ambalajele vechi de cremă de mâini sunt cele mai murdare lucruri dintr-o geantă.