Această imagine a fost surprinsă zilele trecute pe o stradă din Germania. Reacția oamenilor a fost șocantă

Această imagine a fost surprinsă zilele trecute pe o stradă din Germania. Reacția oamenilor a fost șocantă
Publicat: 07/10/2015, 12:32

Filmul „Look Who’s Back” reprezintă o adaptare cinematografică a unui volum de satiră scris de Timur Vermes, care s-a vândut în peste 1 milion de copii. În acea carte, Hitler se trezește în zilele noastre, devine o celebritate și intră din nou în politică, informează Reuters.

Timur Vermes spune că a scris acea carte pentru a critica atitudinea de complezență pe care germanii o au față de regimul nazist. De asemenea, autorul crede că Hitler ar avea o șansă reală de a avea succes în zilele noastre, chiar dacă statul german modern este astfel construit pentru a se asigura că tirania nazistă nu va reveni niciodată.

Regizorul și actorul principal din film spun că perioada de timp pe care au petrecut-o străbătând Germania, filmând acele imagini ce au fost incluse în peliculă, le-a deschis ochii și au asistat la o modificare către politica de dreapta a atitudinilor oamenilor.

„Cum se poate ca atât de mulți oameni să reacționeze pozitiv la Hitler, să îl accepte?”, a declarat regizorul David Wnendt pentru postul german de televiziune ARD.

Acest film îl arată pe actorul Oliver Masucci, deghizat în Hitler, inclusiv cu celebra mustață, plimbându-se printr-o mulțime de oameni zâmbitori, strângându-le mâinile, pozându-se alături de pompieri și chiar mângâind câini, capre și alte animale de companie.

„Oamenii au uitat foarte repede că erau filmați și au început să vorbească cu personajul, să se deschidă în fața lui”, a spus Oliver Masucci.

Filmările au avut loc cu puțin timp înainte de apariția mișcării anti-islamiste PEGIDA, cu centrul în partea estică a orașului Dresda, care a atras zeci de mii de simpatizanți la marșurile și protestele sale, organizate la începutul acestui an.

„Nu ne-a surprins că oamenii au ieșit în stradă. Clasa de mijloc s-a orientat către dreapta – am surprins asta pe cameră”, a spus Masucci.

Succesul de care s-a bucurat cartea și interesul publicului față de acest film reflectă fascinația germanilor față de cel mai întunecat capitol din istoria lor, chiar și la 70 de ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și după Holocaust.

Filme documentare sunt difuzate cu regularitate la televiziune și, în ultimul deceniu, mai multe tabuuri despre Hitler au fost desființate cu ajutorul unor pelicule precum „Der Untergang”, care a prezentat ultimele zile din viața dictatorului.

Noul film are premiera într-o perioadă în care germanii sunt analizați cu mare atenție de comunitatea internațională în legătură cu atitudinea lor față de străini, în contextul în care mulți cetățeni germani sunt îngrijorați de costul și impactul social al sosirii mai multor sute de mii de refugiați în țara lor doar în ultimul an.

Afișele frapante ale filmului – coafura lui Hitler, pictată pe un fundal alb, cu titlul filmului („Er ist wieder da”) comprimat sub forma unei celebre mustăți pătrate – ocupă deja majoritatea panourilor publicitare din Berlin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu