Al Bano și Romina Power, la București – un concert în familie, pentru peste 4.000 de fani

Al Bano și Romina Power, la București - un concert în familie, pentru peste 4.000 de fani
Publicat: 06/11/2014, 10:38

Miercuri seară, la Sala Palatului era forfotă mare. Copii însoțiți de părinți sau bunici, cupluri, atât tinere, cât și trecute de prima tinerețe au „luat cu asalt” Sala Palatului pentru a participa la concertul pe care Al Bano l-a susținut la București. A fost al doilea spectacol pe care cântărețul l-a oferit publicului din România anul acesta, însă cel de miercuri seară a fost unul special. Al Bano a cântat alături de Romina Power, la 15 ani de la divorțul lor și la aproape două decenii de când cei doi au renunțat la a mai împărți scena.

Era trecut de ora 20.00, când Al Bano a urcat pe scenă în aplauzele publicului. După câteva melodii interpretate solo, Al Bano a invitat-o pe scenă și pe Romina Power. Deși publicul se aștepta ca cei doi să cânte împreună câteva dintre melodiile care i-a consacrat, cântăreții au prelungit așteptarea. Romina Power a cântat, la rândul ei, câteva melodii, printre care și „America”. De asemenea, pe scenă a urcat și Yari Carrisi, fiul celebrului cuplu al anilor ’80, care a cântat o melodie alături de Romina Power, după care scena a rămas doar a lui.

Spectatorii nu s-au arătat foarte încântați, ei își doreau să-i asculte pe Al Bano și Romina Power interpretând piesele lor cele mai cunoscute. Al Bano a revenit pe scenă, piese ca „Tu per sempre” și „Santa Maria” au răsunat la Sala Palatului. La un moment dat, o doamnă din public a venit lângă scenă și l-a rugat pe Al Bano să cânte piesele „vechi” ale sale, cele care i-au adus notorietatea. „Credeți-mă, faceți o greșeală în seara asta. Trebuie să mă ascultați cântând cinci ore și apoi…”, i-a spus Al Bano doamnei din public.

Spectacolul a continuat, aplauzele n-au întârziat să apară, dar ceva lipsea din show, iar publicul devenea nerăbdător. După mai bine de o oră, așteptarea a luat sfârșit. Romina Power și Al Bano cântau împreună, pe aceeași scenă. „Ci Sarà” a fost piesa care a adus bucurie pe chipurile oamenilor. Publicul de la Sala Palatului a aplaudat, a cântat și s-a bucurat alături de Romina Power și Al Bano. În plus, cei doi au învățat să spună „te iubesc” în limba română. Au urmat piese precum „Sempre, Sempre”, „We’ll Live It All Again”, când cei doi au dansat pe scenă, „Liberta”, „Sharazan”, când românii au cântat împreună cu Al Bano și Romina Power. „Să-i luăm în turneu cu noi”, a spus Romina, încântată de publicul din România.

Câțiva dintre spectatorii de la Sala Palatului au fost mai norocoși, pentru că au avut șansa de a împărți scena cu Al Bano și Romina Power. Astfel, pe scenă au fost aduse mese și scaune, iar norocoșii au putut sta aproape de artiștii lor preferați și să bea împreună un pahar cu vin. Momentul a fost cu atât mai emoționant, cu cât mama lui Al Bano, în vârstă de 92 de ani, a fost, la rândul ei, invitată pe scenă.

În continuare, spectatorii au dansat și au cântat cu Al Bano și Romina Power. „Santa Lucia”, „Al we need is love”, „O sole mio” au fost unele dintre piesele pe care românii le-au cântat, miercuri seară, alături de cei doi. Momentul în care a fost cântat imnul României a fost unul dintre cele mai emoționante ale serii. S-a aplaudat minute în șir, Romina Power și Al Bano au primit flori, iar spectatorii erau de-a dreptul încântați.

Piesele „de rezistență”, cele cu care s-a încheiat spectacolului, au fost „Volare” și „Felicità„. S-a cântat, s-a aplaudat, Al Bano a îngenuncheat pe scenă, mulțumind publicului, și chiar a făcut flotări, emanând atâta energie cât să facă întreaga Sală a Palatului să vibreze.

Peste 4.000 de oameni s-au bucurat, mai bine de două ore, de muzica unuia dintre cele mai îndrăgite cupluri muzicale al anilor ’80.

Romina Power a acceptat să cânte din nou împreună cu fostul său soț, pe 17 și 18 octombrie 2013, la Moscova, având loc primele concerte ale acestora după împăcare.

„După tot ce s-a întâmplat, este totuși tatăl copiilor mei și bărbatul pe care l-am iubit și este important să lăsăm în urmă vechile sentimente de ranchiună”, ar fi spus Romina Power, potrivit presei internaționale. La rândul său, Al Bano a declarat: „Am trăit împreună cu Romina o perioadă excepțională”.

Cei doi s-au căsătorit pe 26 iulie 1970 și au împreună patru copii: Ylenia, Yari, Cristel și Romina Iolanda. Cuplul s-a destrămat în 1999, divorțul celor doi fiind cauzat de dispariția fiicei lor Ylenia, în 1994, în Statele Unite ale Americii.

Al Bano, pe numele său adevărat Albano Carrisi, s-a născut în anul 1943, într-un mic sat din Italia. Când era copil se ducea la școală câțiva kilometri, cu bicicleta sau cu trenul. După ce se întorcea de la școală lucra la câmp, compunând tot felul de linii melodice. Când a împlinit 17 ani a pornit spre Milano și a început să lucreze în construcții, iar banii strânși îi trimitea acasă, scriindu-i familiei că o duce foarte bine și că lucrează în administrație. Apoi a ajuns la un restaurant și a cerut să fie angajat ca bucătar, primind însă postul de chelner. Într-o zi, a aflat că Adriano Celentano caută tinere talente și s-a dus să-și încerce norocul. A fost remarcat de Celentano și a fost reținut printre colaboratori, însă a continuat să lucreze și la restaurant.

În 1965 a fost trimis de Celentano la concursul de preselecție pentru Festivalul de la San Remo, unde a întâlnit-o pe Romina.

Actrița și cântăreața Romina Francesca Power s-a născut în Los Angeles, California, pe 2 octombrie 1951, fiind fiica unor celebri actori. După divorțul părinților, a plecat împreună cu mama și sora ei Taryn inițial în Mexic, apoi s-au stabilit în Italia. A fost la colegiu în Anglia și a devenit din ce în ce mai interesată de muzică. Asculta The Beatles și Bob Dylan, muzică americană și mexicană, cânta la chitară și începuse să compună muzica italiană. În film și-a făcut debutul la vârsta de 14 ani, cu rolul Stella din filmul „Menage all’italiana”, unde a jucat alături de actorul italian Ugo Tognazzi. La 17 ani Romina jucase deja în trei filme.

Romina i-a fost lui Al Bano mai întâi parteneră în film și apoi în viața reală.

În 1982, cei doi au câștigat premiul al II-lea la Fesivalul de la San Remo, cu un cântec ce face ocolul lumii – „Felicita”.

Pe 6 ianuarie 1994, fiica lor cea mare, Ylenia, a dispărut misterios, fiind văzută pentru ultima dată în French Quarter din New Orleans. A fost intens căutată de părinți, poliție și întreaga lume, însă nu a fost găsită. Al Bano are însă o bănuiala: punând cap la cap toate informațiile, a ajuns la concluzia că Ylenia s-a aruncat în Mississippi, dovadă fiind mărturia unui bărbat care a declarat poliției că, pe 6 ianuarie, a văzut o fată blondă aruncându-se de pe pod strigând: „OK, eu aparțin apei!”. „În această frază – a spus Al Bano – am recunoscut-o pe fata mea. De mică spunea așa când se scufunda în mare”.

Romina credea însă că fiica lor trăiește într-o mănăstire din Arizona.

De altfel, în iunie 2011, Ylenia Carrisi a fost descoperită într-o mănăstire din SUA. Autoritățile din New Orleans i-au confirmat identitatea în 2012, precizând însă că aceasta nu vrea să părăsească mănăstirea din Phoenix, Arizona.

Concertul susținut de Al Bano și Romina Power a fost organizat de Project Events.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini de la concert)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom