Amy Winehouse, la începutul carierei, vorbind despre teama de celebritate: „Nu cred că aș putea să fac față. Cel mai probabil aș înnebuni”

Amy Winehouse, la începutul carierei, vorbind despre teama de celebritate: Nu cred că aș putea să fac față. Cel mai probabil aș înnebuni
Publicat: 03/04/2015, 12:32

Amy Winehouse a murit din cauza unei intoxicații acute cu alcool în urmă cu aproape patru ani în reședința ei din Londra, la vârsta de 27 de ani. Artista britanică se confruntase în cea mai mare parte a carierei sale cu dependența de droguri și de alcool.

„Nu cred deloc că voi fi celebră. Nu cred că aș putea să fac față celebrității. Cel mai probabil aș înnebuni”, declara Amy Winehouse într-o înregistrare video, inclusă în documentarul „AMY”, un film biografic ce va fi lansat în mod oficial pe 3 iulie și care va include o serie de imagini de arhivă și de piese nelansate ale cântăreței.

Regizat de Asif Kapadia, un cineast recompensat cu premiul BAFTA pentru documentarul „Senna”, un film biografic dedicat pilotului brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, „AMY” va include imagini din anii de tinerețe ai cântăreței Amy Winehouse, în care artista cântă și zâmbește în fața camerei de filmat, vorbind despre cariera ei, în timp ce în fundal se aud acordurile piesei sale „Back to Black”.

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să fiu cântăreață. Mi-am spus doar că eram norocoasă. Cântatul reprezintă un lucru pe care pot să-l fac întotdeauna, dacă vreau să fac asta”, spune artista într-o altă secvență din trailerul filmului.

Amy Winehouse, al cărei aspect fizic – marcat de silueta extrem de fină, ochii puternic machiați cu negru și un coc supradimensionat – devenise o imagine foarte populară în tabloide, lupta de mulți ani contra dependenței de droguri și alcool. În ciuda acestor probleme de sănătate, unele dintre cântecele vedetei britanice precum „Valerie”, „You Know I’m No Good” și „Rehab, au devenit celebre în lumea întreagă și s-au vândut în milioane de copii.

După moartea ei, familia cântăreței a înființat o fundație care îi poartă numele, al cărei scop constă în ajutorarea adolescenților și tinerilor care sunt dependenți de droguri și alcool.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reședința ei din cartierul londonez Camden. Medicii legiști au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei „intoxicații cu alcool”.

Albumul „Back to Black” lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internațională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulți ani cu dependența de droguri și de alcool, este considerată artista care a reușit să crească din nou popularitatea muzicii „soul”.

Fanii și criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv și combinația unică de jazz și soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepție, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieții sale, „Frank” și „Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, „Back to Black” a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul „21” al cântăreței Adele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase