Angela Gheorghiu și Roberto Alagna, criticați în presa britanică: „Au făcut-o pentru atenție”

Angela Gheorghiu și Roberto Alagna, criticați în presa britanică: Au făcut-o pentru atenție
Publicat: 05/07/2013, 17:06
Actualizat: 07/08/2014, 07:41

Angela Gheorghiu și Roberto Alagna au fost criticați de publicațiile The Guardian și The Telegraph pentru faptul că, din dorința de celebritate, și-au mediatizat excesiv căsnicia, relația celor doi artiști care au divorțat în acest an fiind comparată cu cea dintre Elizabeth Taylor și Richard Burton.

Reacția The Guardian și The Telegraph vine în contextul în care soprana română Angela Gheorghiu a afirmat într-un interviu acordat unei alte publicații din Marea Britanie – The Independent – și publicat pe 2 iulie că a fost victima violenței domestice timp de mai mulți ani. Soprana a spus că fostul ei soț, tenorul Roberto Alagna, a fost violent cu ea chiar în fața familiei ei, precizând că uneori nu putea cânta din cauza acestor abuzuri.

În schimb, Roberto Alagna a declarat recent pe pagina sa oficială de Facebook că aceste acuzații sunt defăimătoare și nu au o bază reală. „Acuzațiile de violență conjugală publicate într-un articol apărut în ediția de marți a publicației The Independent și care au fost preluate intens de presa din toată lumea sunt fără fundament și defăimătoare. Din acest moment, situația este în mâinile avocaților”, a anunțat Roberto Alagna.

Pe de altă parte, referindu-se la stilul flamboaiant și lipsit de constrângeri din relația sopranei cu presa, publicația The Guardian a titrat: „Declarațiile serioase ale Angelei Gheorghiu ar putea să nu fie luate chiar în serios”.

„Soprana română a vorbit despre violența pe care a suferit-o din partea lui Roberto Alagna. Dar unii ar putea fi sceptici referitor la declarațiile ei”, scrie publicația. „Acuzațiile de violență domestică sunt grave și există persoane pregătite să le chestioneze. Numele lui Gheorghiu este sinonim cu dragostea pentru atenție”, mai scrie The Guardian, care ilustrează articolul cu o fotografie în care Angela Gheorghiu și Roberto Alagna sunt surprinși în timpul spectacolului „La Rondine” din 2002, de la Covent Garden.

De altfel, cotidianul britanic remarcă faptul că declarațiile sopranei privind violența domestică au fost făcute chiar în săptămâna în care aceasta are programată premiera cu spectacolul „La Rondine” la Royal Opera House din Londra, în care nu îl mai are însă ca partener pe Roberto Alagna.

„Căsnicia Gheorghiu-Alagna a fost prezentată în public ca un mare spectacol de operă ce putea rivaliza cu cele în care cântau împreună. Realitatea și fantezia păreau să se suprapună mereu în povestea lor. Ca și în cazul Burton-Taylor – comparația le este una familiară – în cuplul lor a existat multă pasiune și pe scenă și în afara ei, dar nimeni nu a putut spune vreodată cu exactitate unde se termina arta și unde începea realitatea”, mai scrie The Guardian.

Totuși, publicația The Guardian subliniază că declarațiile Angelei Gheorghiu „sunt serioase”. „În acest moment singurii care știu adevărul sunt cei doi și martorii despre care vorbește Angela Gheorghiu. Probabil că, în curând, acest lucru va fi discutat în instanță”, precizează The Guardian.

Pe de altă parte, și publicația britanică The Telegraph comentează acuzațiile sopranei române, titrând: „Ieșirea Angelei Gheorghiu nu e nimic mai mult decât un semn al dorinței sale de atenție”. Publicația britanică menționează că atât Gheorghiu, cât și Alagna au reputația de a fi „exhibiționiști” care nu au rețineri când vorbesc cu jurnaliștii și consideră că aceștia și-au dorit mereu să fie „o reîncarnare a cuplului Liz Taylor – Richard Burton”, în lumea operei.

Angela Gheorghiu a divorțat în acest an de Roberto Alagna. „Am fost foarte înțelegătoare cu Roberto în ceea ce privește această chestiune, pentru că, altfel, în Franța (unde locuiește tenorul), acest lucru ar fi o mare problemă pentru el”, a declarat soprana în interviul acordat The Independent. „În România, am vrut ca relația noastră să se termine cât mai repede posibil. Semnezi câteva foi și «ciao, arrivederci». Pentru că nu am vrut să am o relație cu un asemenea om”, a spus artista.

„Sunt lucruri pe care le accepți în viață de la bărbatul tău, dar nu am vrut să continuu să trăiesc cu ideea că bărbatul de lângă mine este violent. Basta! Am spus tot ce puteam spune, am făcut tot ce era de făcut, până în ultimul moment. Mi-am spus mie însămi că nu este adevărat, că nu pot accepta că așa ceva mi se întâmplă… acum accept și gata. Un asemenea om nu se va schimba niciodată”, a adăugat artista.

„Era violent și în fața familiei mele și în fața familiei lui. Eu am trecut prin lucrurile acestea. Este pagina cea mai neagră din povestea vieții mele. Ani de zile am refuzat să cred, am spus că va fi bine… lucruri pe care ți le spui mereu. Dar este ca o boală. Chiar dacă ești cel mai furios om din lume, să îți lovești soția… este imposibil. Să faci asta în fața tatălui tău, în fața fratelui tău și ei să nu spună nimic? Așa a fost viața mea”, a mărturisit aceasta.

„La început, când ești tânăr și plin de energie, te simți prost. Plângi și cânți, cânți și plângi. Mă gândeam că poate plâng mai mult decât cânt. Într-o zi, mi-am spus că nu mai pot cânta. Eram atât de obosită din cauza plânsului și a țipetelor, eram complet kaput. Pentru mine, soluția a fost să nu mai cântăm împreună”, a adăugat Angela Gheorghiu.

Soprana a povestit că, în prima parte a relației sale cu Alagna, a văzut doar ce voia să vadă. „Oamenii din jurul meu, colegii îmi spuneau «Ai grijă». Dar pur și simplu am vrut să fiu cu Roberto. Am divorțat de primul meu soț pentru el. Când ești îndrăgostit, ești complet orb. Și nu știi, nu vrei să știi nimic”, a spus artista.

„Acum sunt diferită. În ziua în care am acceptat că trebuie să divorțez de Roberto, sunt sigură că adevărata mea persoană a ieșit la suprafață. Nu pot să mă mai prefac. M-am prefăcut prea mult și am suferit prea mult. Basta. Acum este timpul să fiu cinstită cu mine”, a spus soprana.

Atunci când Gheorghiu s-a căsătorit cu tenorul, în 1996, povestea lor plină de pasiune a ținut primele pagini ale publicațiilor de gen. Au cântat împreună atât pe scenă, cât și în înregistrări. Cu o relație tumultuoasă, Gheorghiu și Alagna au fost considerați, scrie The Independent, „Posh și Becks ai operei (Victoria și David Beckham, n.r.)”.

Contactată de The Independent, Marinella Alagna, sora și agentul lui Roberto Alagna, a refuzat să comenteze aceste declarații. „Nu avem timp pentru prostii de genul acesta”, a spus ea.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaționale. S-a născut la Adjud și încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele.

Angela Gheorghiu a semnat primul său contract de înregistrări în 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care „La Traviata” și „Adriana Lecouvreur” cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, „L’elisir d’amore” cu Orchestre de l’Opéra de Lyon, „La Boheme” cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano și CD-uri precum „Arias” cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, „Verdi Heroines” cu Orchestra Sinfonica di Milano „Giuseppe Verdi”, „My World and Mysterium” cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul „Tosca” de Benoit Jacquot, dar și rolul Julietei în „Romeo et Juliette” pentru Online Classics.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris, titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, dar și de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordate de Guvernul francez.

În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași. În același an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decorație acordată de către președintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.

Născut pe 7 iunie 1963, tenorul francez de origine italiană Roberto Alagna are la activ roluri în opere celebre, precum Alfredo, din „La Traviata”, și Manrico, din „Il Trovatore, de Giuseppe Verdi, Don José („Carmen” de Georges Bizet), Rodolfo („La Bohème” de Giacomo Puccini), Roméo („Roméo et Juliette” de Charles Gounod), Mario Cavaradossi („Tosca” de Giacomo Puccini), Nemorino („L’Elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti), Faust („Faust” de Charles Gounod) etc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete