Angelina Jolie, la catedră. Unde va preda actrița americană

Angelina Jolie, la catedră. Unde va preda actrița americană
Publicat: 06/08/2016, 16:29
Actualizat: 24/02/2017, 14:59

Actrița care a jucat în filmul „Salt” i s-a alăturat fostului Secretar britanic de Externe William Hague pentru a lansa Inițiativa de Prevenție a Violenței Sexuale (PSVI) in 2012, într-o încercare de a stăvili agresiunile sexuale din zonele de război, iar cei doi au organizat și Summitul Global pentru Încetarea Agresiunilor Sexuale în zonele de conflict, în 2014.

In luna mai a acestui an, actrița a fost invitată să predea un curs de un an la masterat, intitulat „Femei, Pace și Securitate” la London School of Economics (LSE), iar în prezent, potrivit unor surse citate de revista Us Weekly, Jolie va fi profesor invitat și la Universitatea Georgetown.

„Am fost fericită să o întâlnesc pe Angelina Jolie în timpul recentei mele călătorii la Londra. Noi, cei de la Universitatea Georgetown ne putem continua colaborarea între programele universitare de ambele părți ale Atlanticului.”, a declarat în luna mai Melanne Verveer, directorul executiv al Georgetown Institute for Women, Peace and Security. „Așteptăm să o primim pe Angelina și pe fostul secretar de externe Hague la Georgetown, în viitor.”

Angelina Jolie, emisar special al Agenției pentru Refugiați a ONU este o militantă înfocată față de problemelor ce țin de drepturile femeilor și ale refugiaților și a întreprins acțiuni de ajutorare în ambele zone.

„Este vital să lărgim cadrul de discuții asupra modului în care să promovăm drepturile femeilor și să punem capăt scutirii de pedeapse a unor infracțiuni care afectează în mod disproporționat femeile, precum agresiunile sexuale pe timp de război” , se arată într-un pasaj din declarațiile actriței. „Aștept cu nerăbdare să le predau studenților și să învăț de la ei, precum și să le împart propriile mele experiențe de lucru alături de oficiali guvernamentali și membri ai Națiunilor Unite.”

Actrița în vârstă de 41 de ani nu a comentat încă cu privire la aceste cursuri și încă nu s-a stabilit o dată de începere a acestora.

Centrarea actriței pe sfera academică poate semnala o schimbare de direcții pentru vedetă, care a refuzat recent un rol major într-un remake al filmului bazat pe romanul „Murder On The Orient Express”, Jolie fiind înlocuită de actrița Charlize Theron, potrivit unor surse.

Angelina Jolie, care a câștigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din „Tinerețe furată/ Girl, Interrupted”, a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din „Schimbul/ Changeling”, regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră grație rolului principal din franciza „Lara Croft” și a jucat în multe producții cu succes la public, precum „Domnul și doamna Smith”, „Speranța moare ultima/ A Mighty Heart”, „Gia”, „Dispari în 60 de secunde”, „Alexandru”, „Beowulf”, „Wanted”, „Kung Fu Panda” și „Maleficent”.

Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul „In the Land of Blood and Honey”, nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria „cel mai bun film străin”. Al doilea lungmetraj regizat de actrița americană, „De neînvins/ Unbroken”, a fost inclus pe prestigioasa listă a celor mai bune 10 pelicule ale anului 2014 întocmită de Institutul de Film American (American Film Institute/ AFI).

Angelina Jolie are o relație îndelungată cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei „Domnul și doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith”, unde interpretează un cuplu de asasini profesioniști. Atracția dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp și în viața reală. Brad Pitt a divorțat de actrița Jennifer Aniston în 2005, după patru ani și jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezați de presa de la Hollywood „Brangelina”, s-au căsătorit în vara anului 2014 și au șase copii: trei adoptați – Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, și Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam – și trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, și gemenii Knox și Vivienne, născuți în iulie 2008.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Fenomenele meteo extrem se înmulțesc. Avertismentul meteorologilor, consecințe grave
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete