Antreprenorul chinez Jack Ma și-a vândut primul tablou pentru 5,4 milioane de dolari

Antreprenorul chinez Jack Ma și-a vândut primul tablou pentru 5,4 milioane de dolari
Publicat: 05/10/2015, 14:05
Actualizat: 05/10/2015, 14:27

Ma a pictat tabloul „Paradis”, care descrie Pământul, alături de cunoscutul pictor chinez Zeng Fanzhi. „Este pentru prima oară când am pictat și am reușit să fac acest lucru sub îndrumarea lui Fanzhi – sunt extrem de onorat”, a scris Ma în catalogul de licitații. „Împreună, am creat Pământul: vrem să protejăm Pământul, oceanele, aerul, apa”.

Duminică, tabloul lui Ma s-a vândut prin intermediul casei de licitații Sotheby’s pentru suma fabuloasă de 42,2 milioane dolari HK (Hong Kong) – 5,4 milioane dolari – de 17 ori mai mult decât estimau cei de la Sotheby’s. Cumpărătorul a fost afaceristul chinez Qian Fenglei. Banii obținuți pe tablou vor fi donați ONG-ului Paradise International Foundation, un grup susținut de Ma, Zeng și alți antreprenori chinezi.

Luând exemplu de la miliardarii occidentali, precum Warren Buffett, Ma s-a implicat tot mai mult în cauze filantropice. Anul trecut, miliardarul a înființat un trust de miliarde de dolari, pentru a finanța proiecte de mediu, medicale, educație și cultură în China.

În luna mai, Ma a devenit președintele consiliului de supraveghere a programului Nature Conservancy’s China. De-a lungul verii, Ma a cheltuit 23 milioane de dolari pentru a cumpăra un teren în New York, pe care dorește să-l transforme într-o zonă de conservare. În total, în cadrul licitației Sotheby’s, au fost vândute tablouri în valoare de 77 milioane dolari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase