Anunțul făcut de Discovery

Anunțul făcut de Discovery
Publicat: 22/01/2014, 11:19
Actualizat: 03/02/2019, 10:40

Discovery Communications a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu compania media franceză TF1 și își va crește participația la Eurosport de la 20% la 51%, preluând astfel controlul în grupul paneuropean de media sportiv, informează hollywoodreporter.com.

Tranzacția prin care Discovery preia controlul în grupul Eurosport (care include Eurosport International și Eurosport France) ridică valoarea acestei rețele internaționale de media sportivă la aproximativ 1,2 miliarde de dolari (902 milioane de euro), după scăderea sumei de 115 milioane de dolari (85 milioane de euro) pentru Eurosport France, o sumă ușor mai ridicată decât cea estimată în decembrie 2012. Atunci, Discovery a anunțat preluarea a 20% din acțiunile grupului Eurosport, pentru aproximativ 222 de milioane de dolari (170 de milioane de euro).

La momentul respectiv, Discovery a anunțat că are posibilitatea să își crească participația în grupul Eurosport până la sfârșitul anului 2014, însă compania a decis să își exercite această opțiune mai devreme. Noua înțelegere ridică costul acțiunilor Discovery în Eurosport la aproximativ 345 de milioane de dolari, mai scrie hollywoodreporter.com.

Conform noii înțelegeri, compania media franceză TF1 își va menține participația de 80% în Eurosport France, cel puțin până la data de 1 ianuarie 2015.

Este de așteptat ca tranzacția să se finalizeze în următoarele luni. De asemenea, TF1 își va putea exercita o altă opțiune, respectiv de a negocia vânzarea restului de 49% din acțiunile sale în grupul Eurosport tot cu Discovery. Acest fapt ar putea conduce la un control total al Discovery asupra Eurosport.

Prin preluarea controlului în grupul Eurosport, Discovery Communications își întărește poziția în Europa. Discovery Channel este cea mai larg distribuită televiziune de pe acest continent.

„Eurosport este una dintre cele mai puternice și mai dinamice platforme din lume, dedicată sportului”, a declarat, marți, David Zaslav, CEO al Discovery Communications.

El a mai spus că preluarea controlului în grupul Eurosport este în conformitate cu strategia companiei Discovery de a crește în mod organic, prin intermediul unor achiziții și parteneriate targetate.

La rândul său, Nonce Paolini, președinte și CEO al TF1, a spus că încheierea acestei tranzacții va contribui la creșterea valorii Eurosport și la extinderea viitoare a grupului, având în vedere investițiile consistente pe care Discovery le face în conținut de calitate și în dezvoltarea brandurilor sale la nivel internațional.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989. În prezent, Eurosport ajunge în 133 de milioane de case din 54 de țări. În limba română, televiziunea Eurosport s-a lansat în 1997. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 s-a lansat Eurosport în High Definition.

Discovery Communications este una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare, având peste 2,5 miliarde de abonați în peste 220 țări și teritorii. În România, Discovery Networks distribuie în prezent mai multe televiziuni, între care Discovery Channel, TLC, Animal Planet și Animal Planet HD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine