Aveți grijă când călătoriți în China. Un bărbat a fost ARESTAT, după ce și-a fixat CEASUL cu două ore înaintea Beijingului

Aveți grijă când călătoriți în China. Un bărbat a fost ARESTAT, după ce și-a fixat CEASUL cu două ore înaintea Beijingului
Publicat: 10/09/2018, 15:09

Bărbatul neidentificat a fost arestat pentru că a fost suspectat de terorism și trimis într-unul din centrele de detenție din Xinjiang, vestul Chinei, a spus organizația nonprofit, citând un fost deținut identificat cu pseudonimul Nur.

Potrivit Business Insider, sursa grupului activist a spus: „Știu un tip… care a fost arestat pentru că și-a pus ceasul la ora Urumqi – autoritățile spun că asta îl face suspect de terorism”.

China își justifică supravegherea și represiunea în Xinjiang pentru a preveni terorismul și a acuzat în mod repetat uighurii militari că declanșează atacuri teroriste în întreaga țară de la mijlocul anilor 1990.

Foștii deținuți au detaliat atât tortura fizică, cât și pe cea psihologică din lagărele politice din China. Deținuții, care au fost eliberați de curând, au descris, de asemenea, că au fost nevoiți să cânte imnuri patriotice în limba chineză și că au fost lăsați fără mâncare dacă nu se conformau, informează The New York Times.

Timpul Urumqi, sau timpul Xinjiang, este un fus orar neoficial, stabilit la două ore diferență de capitala Chinei.

China are un singur fus orar oficial pentru întreaga țară. Din cauză că țara este atât de mare, Beijingul este de fapt cu două ore înaintea fusului din Xinjiang, care este în vest.

Mao Zedong, fondatorul Chinei moderne, a unificat fusul orar pentru a spori „unitatea națională”.

Setarea ceasurilor în „timpul Urumqi” este, prin urmare, văzută ca o formă de rezistență împotriva Partidului Comunist Chinez.

Autoritățile chineze au folosit diverse scuze pentru a justifica reținerea uighurilor în ultimele luni.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile din Xinjiang au arestat patru jurnaliști uighuri pentru că erau „cu două fețe”, un termen ce înseamnă că oficial susții Partidul Comunist Chinez, dar în privat îi critici politicile, a informat Radio Free Asia.

Foto: Hepta