BAC 2013. Gafa unui elev din Brăila. De ce a fost eliminat din examenul de Bacalaureat

BAC 2013. Gafa unui elev din Brăila. De ce a fost eliminat din examenul de Bacalaureat
Un absolvent de liceu din Brăila a fost eliminat de la proba scrisă de Limba și literatura română a examenului de Bacalaureat, după ce și-a dat telefonul pe speaker din greșeală, iar supraveghetorii au auzit cum un prieten îi dicta rezolvările.

Un absolvent de liceu din Brăila a fost eliminat de la proba scrisă de Limba și literatura română din sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, după ce și-a dat telefonul pe speaker din greșeală, iar supraveghetorii au auzit cum un prieten îi dicta rezolvările.

Tânărul a intrat în sala de examen de la Colegiul Tehnic „Panait Istrati” cu un telefon mobil și o cască wireless, sperând că astfel va reuși să primească ajutor din partea unui amic, relatează presa locală.

Imediat ce subiectele au fost distribuite, însă, băiatul apăsat din greșeală tasta pentru speaker, astfel că atât membrii comisiei, cât și ceilalți elevi au putut auzi cum interlocutorul elevului dicta rezolvarea subiectelor.

„A fost o tentativă de fraudare a examenului cu ajutorul telefonului mobil, însă vigilența comisiei și-a spus cuvântul”, a explicat ISG Brăila Iulian Danielescu. „Candidatul trebuia să respecte regulamentul, nu trebuia să intre cu telefonul în sală”, a adăugat inspectorul, precizând totodată că tânărul a fost eliminat din examen.

În plus, potrivit metodologiei, acesta nu va putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

 

Inchide