Banana în valoare de 120.000 de dolari expusă de Cattelan a fost mâncată de un artist de performance. Ce a urmat după gestul neașteptat

Redactor:
Razvan Tupa
Banana în valoare de 120.000 de dolari expusă de Cattelan a fost mâncată de un artist de performance. Ce a urmat după gestul neașteptat
Lucrarea de artă în valoare de 120.000 de dolari expusă de Maurizio Cattelan la Târgul Art Basel din Miami, constând într-o banană lipită de perete cu bandă adezivă, a fost mâncată sâmbătă de performance artist-ul David Datuna, anunță The Guardian.

Imaginea lucrarării „Comedian”, semnată de Maurizio Cattelan, a făcut înconjurul lumii în prima săptămână a lunii decembrie. Vândută cu 120.000 de dolari, lucrarea a trezit interesul publicului și a ajuns unul dintre cele mai folosite motive în glumele de pe rețelele sociale.

Lucrarea era prezentată de galeria internațională Perrotin la târgul Art Basel din Miami, iar performance-artist-ul David Datuna, din New York, a mâncat-o, spunând că îi este foame.

 

Proprietarul galeriei, Emmanuel Perrotin, a explicat pe parcursul săptămânii în care banana s-a aflat pe perete că „Lucrarea lui Maurizio nu prezintă doar un obiect, ci și modul în care obiectele circulă prin lume”.

Lucrarea era însoțită de un certificat de autenticitate dar se specifica faptul că banana ar putea să fie înlocuită.

„[Datuna] nu a distrus opera de artă. Banana este ideea „, a spus Lucien Terras, director al galeriei, pentru Miami Herald.

Perrotin a înlocuit banana după câteva minute. Numărul curioșilor a crescut rapid astfel că oranizatorii expoziției au fost nevoiți să cheme poliția pentru a menține ordinea.

„A fost interesant”, a spus căpitanul poliției din Miami Beach, Steven Feldman. Lucrarea de artă a fost prezentată inițial de Perrotin drept „simbolul comerțului global”.

Cattelan, născut în Italia în 1960, a cumpărat banana de la o piață locală de fructe și este cunoscut pentru lucrările sale provocatoare între care se numără o toaletă din aur de 18 carate complet funcțională, intitulată „America”, pe care vizitatorii muzeului Guggenheim au fost încurajați să o folosească. Toaleta a fost furată în luna septembrie, când era expusă în Anglia. De asemenea el este cunoscut și pentru controversa creată de instalația sa Him, care îl înfățișa pe Adolf Hitler îngenuncheat. La fel de puternice s-au dovedit lucrările sale din seria Cai și Capela Sixtină în miniatură realizată la scara 1:6.

Tags:
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide