Bărbații care înșală, ușor de recunoscut. Trăsăturile faciale îi dau de gol

Redactor:
Alexandra Mortu
Experții au descoperit că bărbații predispuși să înșele pot fi ușor recunoscuți de femei sau chiar de alți bărbați datorită trăsăturilor faciale masculine.

Aceștia avertizează totuși că rezultatele sunt modeste și trebuie să decidem singuri dacă trăsăturile faciale ale unui bărbat sunt îndeajuns pentru a ne convinge de intențiile lui bune sau rele.

Echipa de experți a declarat că descoperirea corelației dintre trăsăturile masculine  – precum maxilarul pronunțat și buzele subțiri – și fidelitate reprezintă un avantaj revoluționar care le ajută pe femei să identifice un partener instabil și pe bărbați pe un posibil rival.

Potrivit publicației The Guradian, cercetătorii, al căror studiu a apărut în Royal Society Open Sciene, au descris cum le-au cerut participanților heterosexuali să caracterizeze trăsăturile faciale a 189 de persoane care fuseseră fotografiate și luaseră parte la cercetări anterioare. În total, 293 de bărbați și 472 de femei au „judecat” fotografii cu femei iar 299 de bărbați și 452 de femei au „judecat” fotografii cu bărbați, dându-le note de la 1 la 10, în funcție de gradul de infidelitate pe care aceștia îl inspiră.

Se pare că rezultatele au fost corecte deoarece au corespuns cu declarațiile celor din fotografii care au spus că într-adevăr înșeală.

Când echipa a analizat ce anume de pe chipurile bărbaților ar fi putut să le ofere indicii despre infidelitate, aceștia au descoperit că trăsătura cea mai importantă era gradul de masculinitate. Analiza ulterioară a confirmat faptul că masculinitatea facială era o trăsătură importantă și a celor care s-au declarat infideli, deși nu o prezice complet.

Cercetătorii au declarat că au fost surprinși de faptul că participanții au văzut un anumit grad de infidelitate doar pe fața bărbaților și au sugerat că ar putea fi implicați mai mulți factori, inclusiv faptul că femeile ar putea fi mai puțin predispuse la înșelat decât bărbații sau că femeile se machiază, ceea ce ar estompa  legăturile dintre caracteristicile faciale și comportamente.

Ei au spus că sunt necesare experimente suplimentare cu o gamă mai largă de participanți fotografiați – inclusiv persoane în vârstă care ar avea mai mult timp să fie necredincioase – au fost necesare.

Foto: Pixabay  

Inchide