Bărbații trecuți de 39 de ani devin invizibili pentru femeile mai tinere

Bărbații trecuți de 39 de ani devin invizibili pentru femeile mai tinere
Publicat: 08/07/2014, 16:48

Într-un sondaj efectuat de Crown Clinic din Manchester, 52% dintre persoanele intervievate au declarat că bărbații încep să fie mai puțin atrăgători pe măsură ce se apropie de vârsta de 40 de ani, precizând că acest lucru se întâmplă ca urmare a unui cumul de factori, care nu au neapărat legătură cu vârsta.

Printre factorii menționați cel mai frecvent se numără părul grizonant și apariția bărbiei duble.

Șase din zece femei (62%) consideră că majoritatea bărbaților cu vârsta de peste 30 de ani sunt deja implicați într-o relație și nu merită să mai încerce să îi abordeze.

Totodată, 54% dintre respondenți – atât bărbați, cât și femei, au afirmat că semnul cel mai clar al faptului că un bărbat a devenit invizibil îl reprezintă acela că nu mai este abordat în vederea flirtului sau nu mai atrage privirile admirative ale femeilor.

Al doilea factor în ordinea relevanței l-a reprezentat părul grizonant, selectat de 37% dintre persoanele care au participat la sondaj. Celelalte semne că un bărbat și-a pierdut din atractivitate îl reprezintă bărbia dublă, începutul de chelie și dantura neîngrijită.

„Vârsta de 40 de ani este vârsta critică la care cei mai mulți bărbați se gândesc să treacă printr-o intervenție de implant de păr”, a declarat un purtător de cuvânt de la Crown Clinic.