Bill Clinton a scris un roman care va fi adaptat pentru televiziune

Bill Clinton a scris un roman care va fi adaptat pentru televiziune
Publicat: 04/06/2018, 13:53
Actualizat: 26/03/2019, 18:07

„Îmi plac romanele thriller”, a spus fostul președinte american într-un interviu pentru BBC. „Citesc enorm de multe. Tocmai am terminat de citit a treia carte din trilogia «Red Sparrow» (de Jason Matthews, n.r.)”, a mai spus acesta, adăugând că este și un fan al creației lui Patterson și a „devorat” toate cele 25 de cărți ale sale cu detectivul-psiholog Alex Cross.

Despre noua carte, Clinton a spus că a încercat să ofere detalii cât mai exacte despre viața la Casa Albă. De asemenea, deși este un roman, cartea este „despre lucruri care ar putea să se întâmple”, în circumstanțe extreme, de exemplu, dacă președintele SUA ar dispărea.

Romanul va fi adaptat într-un serial TV, drepturile fiind cumpărate de compania Showtime. Serialul va fi lansat anul viitor.

În acest sens, Bill Clinton este de părere că George Clooney ar fi foarte potrivit în rolul președintelui, „pentru că a mai fost într-o situație similară”. Clooney a jucat rolul unui colonel american pe urmele unor arme nucleare rusești furate, în filmul lansat în 1997 „Pacificatorul/ The Peacemaker”.

De asemenea, Clooney „a arătat grozav la nunta” prințului Harry, care a avut loc la Windsor (Marea Britanie), pe 19 mai.

Bill Clinton a fost președintele SUA în perioada 1993 – 2001 și a mai scris patru cărți, inclusiv una de memorii, „My Life”, iar volumul scris cu Patterson este primul de ficțiune.

În vârstă de 71 de ani, James Patterson este primul autor din lume care a vândut peste 1 milion de eBook-uri. În 2016, Patterson s-a situat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori, cu un venit de 95 de milioane de dolari. Averea sa este estimată la 700 de milioane de dolari.