Bon Jovi, Metallica, Ed Sheeran și Lenny Kravitz vor CONCERTA pe scenele românești în 2019

Bon Jovi, Metallica, Ed Sheeran și Lenny Kravitz vor CONCERTA pe scenele românești în 2019
Publicat: 03/01/2019, 09:38
Actualizat: 25/03/2019, 20:38

Genul rock, de la Bon Jovi, Metallica, Slayer la The Cure, Status Quo, Lenny Kravitz

Trupa de rock americană Bon Jovi revine în România, la șapte ani după un prim show, pentru a susține un concert în Piața Constituției din București, pe 21 iulie. Concertul promovează cel mai recent album, „This House Is Not For Sale”, din istoria trupei de peste trei decenii, ce se anunță punctul de plecare pentru o nouă eră muzicală semnată de Jon Bon Jovi și colegii săi.

În același loc, în ziua următoare, este rândul trupelor britanică The Cure și irlandeză God Is An Astronaut să încânte fanii români. În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure – una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume la începutul anilor 1990, autoarea unor hituri precum „Friday I”m In Love” – a avut vânzări de peste 27 de milioane de albume și a lansat multe materiale live și valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspirație pentru multe grupuri celebre.

Din seria revenirilor, Metallica aduce la Arena Națională din București, pe 14 august, noul său album, „Worldwired”. Concertul, care se anunță a fi unul incendiar, este deja sold out.

Iar veteranii de la Slayer își iau la revedere de la fanii români cu un concert live, din turneul de adio anunțat la începutul anului 2018. Trupa americană de thrash metal Slayer va concerta la Arenele Romane din București pe 10 iulie.

Din aceeași serie a starurilor rock, mai au programate în România concerte trupa britanică Status Quo – intrată în istorie cu „Caroline”, „Down, Down” și „Rockin’ All Over the World” -, care revine în țara noastră pentru a susține un concert la Arenele Romane din București, pe 26 august, dar și americanii de la Godsmack, ce au programate în același loc două show-uri, pe 31 martie și 1 aprilie. Invitați speciali ai Godsmack sunt membrii formației Like a Storm din Noua Zeelandă.

Celebrul cântăreț de muzică rock Lenny Kravitz va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 6 mai, iar show-ul face parte din turneul de promovare a noului său album, „Raise Vibration”, un mix de genuri muzicale, precum rock ‘n” roll, funk, blues și soul.

Totodată, trupa de heavy metal americană Disturbed va concerta în premieră în România, la Arenele Romane din București, pe 27 iunie, iar legendara formație rock Whitesnake revine în România, pentru a susține un concert pe 1 iulie, la Arenele Romane din București, în cadrul noului său turneu mondial, Flesh & Blood World Tour.

O prezență insolită în peisajul concertelor rock se anunță a fi actorul David Duchovny, starul serialelor „Dosarele X” și „Californication”, care va concerta alături de trupa sa la Sala Palatului din București pe 10 februarie. Show-ul face parte din turneul european Every Third Thought și promovează cel de-al doilea album rock al starului.

Genul rock mai este reprezentat în 2019 pe scenele românești de o seamă de festivaluri de profil impuse deja în rândul fanilor. Vorbim despre Artmania, organizat pe 26 și 27 iulie în Piața Mare din Sibiu, unde sunt așteptate vedete ale muzicii de gen precum trupa rock americană Dream Theater, care va veni cu noul album „Distance over Time”, Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) și Myrkur (Danemarca), dar și de Rockstadt Extreme Fest, organizat între 1 și 4 august, la poalele Cetății Râșnov, unde vor concerta Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx și Korpiklaani.

Iar trupele Riverside, Sunnata, Perihelion și Weedpecker sunt anunțate pentru cea de-a treia ediție a SoundArt Festival, organizat în clubul Quantic din Capitală în perioada 8 – 10 martie.

Vedeta muzicii pop Ed Sheeran ajunge și la București

Muzicianul britanic va susține un concert pe Arena Națională din București pe 3 iulie, parte a turneului mondial pentru promovarea albumului „Divide”. Deținător a patru premii Grammy, considerat un fenomen al genului folk-pop, Ed Sheeran este cel mai bine vândut artist al anului 2017.

Genurile indie și alternative

În februarie sunt anunțate două concerte ale formației britanice de alternative music IAMX. Astfel, pe 13 februarie, este programat un concert la Clubul Form din Cluj-Napoca, iar, pe 15 februarie, unul în clubul Quantic din Capitală. IAMX aduce pe scenă o combinație de genuri, de la electronic rock și dance până la burlesque.

Cântărețul britanic Tom Odell, obișnuit cu publicul de la festivaluri precum Glastonbury, T in the Park, Pinkpop, Untold, Awake, Exit Festival și Lowlands, vine la București pentru un concert programat la Arenele Romane, pe 16 februarie. Interpretul desemnat compozitorul anului 2014 la premiile Ivor Novello a ajuns cunoscut după ce mai multe piese ale sale au fost folosite pe coloana sonoră a unor seriale de succes, precum „The 100”, „The Blacklist”, „NCIS” și „Vampire Diaries”.

Cea de-a noua ediție a festivalului Summer Well va avea loc în perioada 10 – 11 august, pe același Domeniu Știrbey de la Buftea, iar în lineup au fost deja anunțați The 1975, Tender, Pale Waves, Maribou State, Black Honey, The National.

Genul clasic, cu Sarah Brightman, Alessandro Safina și Andre Rieu, printre alții

Soprana britanică Sarah Brightman va concerta în România pe 21 octombrie, la Sala Palatului din București, și pe 22 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, show-urile fiind incluse în turneul său mondial „Hymn”. În vârstă de 58 de ani, Sarah Brightman, o pionieră a genului „classic crossover”, este considerată una dintre sopranele cu cele mai mari vânzări din lume. Single-ul „Time to Say Goodbye”, înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume.

Tenorul italian Alessandro Safina revine în România cu un show programat la Sala Palatului din București pe 17 februarie. Reprezentant al genului opera rock, Safina a colaborat de-a lungul carierei cu staruri precum Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Sarah Brightman și José Carreras.

Luna martie îl aduce la București și pe Richard Clayderman, într-un spectacol care, potrivit organizatorilor, include elemente ale celor șapte arte. Concertul va avea loc la Sala Palatului, pe 20 ale lunii.

Violonistul și dirijorul olandez André Rieu va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la BT Arena, în perioada 4 – 6 aprilie. „Muzica și valsul reprezintă o parte foarte importantă în viața mea”, spune André Rieu. „Dacă o melodie îmi atinge sufletul, cu siguranță îl va atinge și pe al dumneavoastră. Această muzică îmi permite să aduc emoție și bucurie în sufletele oamenilor, peste tot în lume. În concertele mele totul este permis: râsul, plânsul, dansul, cântatul. Emoțiile reprezintă secretul succesului meu”, mai spune acesta.

Chitaristul și compozitorul britanic John McLaughlin revine la București, cu proiectul 4th Dimension, într-un concert care va avea loc pe 10 aprilie, la Sala Palatului. „Niciun elogiu la adresa sa nu pare extravagant, niciun premiu prea mare, niciun piedestal prea sus. Numele lui John McLaughlin este unanim asociat cu fantezia, inovația, geniul muzical, viziunea, longevitatea artistică și extazul milioanelor de melomani din întreaga lume”, remarcă organizatorii.

Muzica retro din nou pe val

C.C. Catch și Ace of Base se numără printre artiștii care vor susține recitaluri la complexul Romexpo din București, între 21 și 23 iunie, în cadrul festivalului Forever Young, dedicat muzicii retro. Printre vedetele care au confirmat deja participarea la Forever Young se mai numără Ice Mc, Milli Vanilli, Baccara, Arabesque, Mr. President și Captain Hollywood Project.

De asemenea, Thomas Anders & The Modern Talking, Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega, Turbo B feat. Snap sunt numele anunțate pentru diMANSIONS Festival 2019, un eveniment muzical nostalgic ce are loc la castelul Mikó din Olteni, Covasna, în perioada 14 iunie – 16 iunie.

Electric Castle

Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars și Bring Me the Horizon sunt capetele de afiș ale ediției din 2019 a festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 17 – 21 iulie, la Bonțida.

Concertul de la Electric Castle vine într-un moment esențial în cariera Florence + the Machine, noul album, lansat în vara lui 2018, „High as Hope”, aducând schimbări esențiale în linia muzicală, influențate de modificările radicale pe care Florence Welch le-a făcut în viața ei, o maturitate confirmată atât în plan creativ, cât și personal.

Recompensat cu Oscar, star rock, simbol al modei, Jared Leto și-a confirmat prezența la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto – altfel spus, 30 Seconds to Mars. Cel mai recent album al trupei, „America”, este promovat printr-un turneu mondial ce ajunge astfel și în România, oferind publicului cea mai ambițioasă producție semnată până acum de formație.

Li se alătură Bring Me The Horizon, revelația ediției a patra a Electric Castle, trupa metalcore While She Sleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker, Kronos Quartet, Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furs, Viagra Boys. Proiectul Hospitality Night continuă și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară dedicată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee