Când va avea loc prima călătorie a Titanic II, replica celebrului vapor scufundat în 1912

Când va avea loc prima călătorie a Titanic II, replica celebrului vapor scufundat în 1912
Publicat: 15/02/2016, 17:34

Spre deosebire de original, nava Titanic II va avea un corp sudat și nu unul îmbinat cu ajutorul niturilor și va fi mai lat decât originalul cu 3,65 metri, din motive de securitate, fiind echipat cu suficiente veste de salvare, dar și cu facilități moderne precum aer condiționat. Amatorii de istorie vor trebui să mai aștepte până la călătoria cu o copie fidelă a vaporului damnat Titanic.

Titanic II este dotat cu o sală de gimnastică completă în stil edwardian și cu o barcă mecanică pentru vâslit.

Planificat să își înalțe pânzele în acest an, Titanic II – o replică funcțională a vasului original care s-a scufundat după ce a lovit un aisberg, omorând 1.503 oameni – va fi gata abia în 2018. În plus, noua ambarcațiune are un traseu diferit de originalul său din 1912, care călătorea pe ruta Southampton (Anglia) către New York.

Magnatul australian Clive Palmer – omul din spatele acestui demers – a declarat pentru publicația The Belfast Telegraph că proiectul său este în derulare, ruta călătoriei fiind din Jiangsu (China) către Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Sufrageria de Clasa 1 a vaporului este decorată în stil Ludovic al XV-lea, iar nava va avea multe din dotările inițiale, inclusiv băi turcești, o curte de squash, o vastă scară principală și bilete de vândut pentru clasele 1,2 și 3.

„Noul Titanic va avea operațiuni moderne de evacuare, control prin satelit și sisteme rader laolaltă cu toate acele sisteme specifice unei nave de secol 21”, a declarat, pentru The Telegraph, James McDonald, directorul global de marketing al companiei lui Palmer, Blue Star Line.

Prețul unei astfel de călătorii nu a fost anunțat încă, însă potrivit unor surse, Blue Star ar fi primit oferte de aproape un milion de dolari per pasager.

Nava are 40.000 de tone, 840 de cabine și camere pentru 2.400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului.