Care sunt artiștii cu cele mai mari venituri în 2016

Redactor:
Letitia Provian
Care sunt artiștii cu cele mai mari venituri în 2016
Detalii pe Gândul

Fosta cântăreață de country devenită vedetă pop, al cărei album, „1989”, s-a vândut în mai multe de 5 milioane de exemplare doar în SUA, a adunat o avere de 170 de milioane de dolari între iunie 2015-iunie 2016, ceea ce a propulsat-o pe primul loc în top 100 al clasamentului Forbes.

Noul loc dobândit o plasează mai sus decât Katy Perry, artistul cu cele mai mari încasări în 2015, care a încasat 135 de milioane de dolari în 2015, potrivit Forbes. Katy Perry a ajuns în top Forbes al anului trecut în timpul unui turneu susținut de aceasta la nivel mondial, o serie de hituri și lansarea mai multor produse cu mare impact comercial.

Ascensiunea financiară a lui Swift în acest an este rezultatul succesului turneului său „1989”, care a depășit ca încasări tunreul din America de Nord al celor de la The Rollings Stones – adunând 200 de milioane de dolari. Încasările sale totale s-au mărit și datorită contractelor sale de promovare a brandurilor Keds, Diet Coke și Apple.

Încasările lui Taylor Swift în 2016 au înregistrat un progres mai mare de dublu față de cele din 2015. Potrivit Forbes, ea a încasat 80 de milioane de dolari în 2015.

Încasările sale totale din 2016 sunt mai scăzute decât cele ale jucătorului de box Floyd Mayweather, aflat în topul listei, care a adunat nu mai puțin de 300 de milioane de dolari în 2015 după ce a jucat în „lupta secolului” cu Manny Pacquiao.

Taylor Swift a reușit să câștige admirația adolescenților și a tinerilor cu un mix de piese de dragoste emoționante, precum „We Are Never Ever Getting Back Together” și „I Knew You Were Trouble”. Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, care a devenit cunoscută în 2006, și-a lansat pe 27 octombrie cel de-al cincilea album, intitulat „1989”.

Potrivit revistei Billboard, Taylor Swift este artistul cu cele mai mari vânzări pe platformele digitale din toate timpurile. De asemenea, cântăreața Taylor Swift a fost desemnată, pentru a doua oară, Femeia Anului de revista Billboard, devenind astfel singura artistă care a câștigat de mai multe ori această distincție.

Fiecare dintre albumele de studio ale cântăreței s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii.

Cântăreața country pop Taylor Swift a obținut deja zece premii Grammy, 19 American Music Awards, 11 Country Music Association Awards, opt Academy of Country Music Awards și 22 Billboard Music Awards, zece People’s Choice Awards și 25 Teen Choice Awards. În sfera compoziției, Taylor Swift a primit onoruri și din partea Songwriters Hall of Fame. Swift deține cinci recorduri în Cartea Recordurilor Guinness.

Inchide