Care sunt cele opt numere indispensabile în matematică

Care sunt cele opt numere indispensabile în matematică
Publicat: 10/09/2016, 14:45
Actualizat: 13/09/2016, 08:48

Zero

Zero este un număr ,,aditiv” extrem de important în matematică, de fiecare dată când este adăugat 0 unei cifre obții aceeași cifră: 3+0=3. Proprietățile cifrei reprezintă un aspect central al aritmeticii și algebrei, separând numerele pozitive de cele negative, prin urmare este punctul de start al sistemului numeric, scrie Descoperă.ro.

Unu

Zero fiind o cifră aditivă, unu este o cifră multiplicativă. Orice număr multiplicat cu unu rezultă același număr. Prin utilizarea cifrei unu se poate construi linia numerică. Prin utilizarea cifrei unu putem obține numerele naturale: 0,1,2,3,4. Prin adăugarea lui unu se obțin aceste numere care contiuă până la infinit. Numerele naturale sunt printre cele mai utilizate, prin multiplicare a două numere naturale putem obține un nou număr natural.

Unu negativ

Ecuația de scădere a două numere naturale nu rezultă întotdeauna într-un alt număr natural. Atunci când, în cadrul unui calcul, este întâmpinată o problemă sistemul se poate extinde pentru a elimina limitările (3-8). Prin ecuațiile cu -1 putem obține celelalte numere negative

Numerele negative sunt utile atunci când încercăm să reprezentăm deficite. De asemenea, sunt utilizate atunci când sunt reprezentate cantitățile scalate, în cadrul cărora valorile sub zero sunt posibile, precum reprezentarea temperaturilor.

Zecimea

Numerele întregi sunt incomplete conform artimeticii, deși se pot scădea sau multiplica rezultând un alt număr întreg, însă nu se poate obține un număr întreg prin împărțirea a două numere întregi 8:5.

Pentru a rezolva ecuația se adaugă 0,1, prin acest număr putem reprezenta fracții și zecimale. Prin împărțirea a două numere întregi obținem o zecimală. Acest tip de zecimale sunt numere raționale deoarece pot fi formate prin ecuațiile între fracții, numere raționale sau două numere întregi. Prin numerele raționale poate fi reprezentă cantitatea dintre două numere întregi.

Rădăcină pătrată din 2

Rădăcina pătrată a unui număr este un număr secundar care atunci când este multiplicat cu doi sau cu el însuși rezultă numărul inițial. Rădăcina pătrată din doi este un număr irațional deoarece zecimalele sale se continuă la infinit. Majoritatea rădăcinilor pătrate ale numerelor raționale sunt numere iraționale. Rădăcina pătrată este importantă în algebră deoarece poate oferi soluția multor ecuații Numerele raționale și iraționale fac parte din numerele reale, fiind cele mai des folosite pentru calcule.

Pi (Ï€)

Pi reprezintă o valoarea a circumferinței și diametrului unui cerc, fiind cel mai utilizat număr în geometrie. Deasemenea, Pi este utilizat des în trigonometrie. 2Ï€ reprezintă baza trigonometrică a sinusului și cosinusului. Ceea ce înseamnă că funcțiile se repetă la fiecare două unități 2Ï€ .

Matematicienii care utilizează camputere mari au descoperit primele 10 trilioane de cifre ale lui Ï€, însă sunt utilizate frecvent doar primele cifre.

Numărul lui Eurel (e)

Numărul lui Eurel este utilizat pentru obținerea rezultatelor funcțiilor exponențiale. Funcțiile exponențiale reprezintă procese care se dublează sau se înjumătățesc într-o perioadă fixă de timp. ”e” este un număr irațional, aproximativ 2,71828…, precum celelalte numere zecimale acesta se continuee la infinit fără să se repete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu