Cariera lui Bill Cosby a ajuns la final, după valul de acuzații de agresiune sexuală aduse actorului

Cariera lui Bill Cosby a ajuns la final, după valul de acuzații de agresiune sexuală aduse actorului
Publicat: 25/11/2014, 18:29

„(Bill Cosby, n.r.) încearcă să își continue spectacolele, dar daunele ar putea fi ireversibile”, a scris, luni, revista People, considerată o veritabilă „biblie a celebrităților”, referitor la actorul de comedie în vârstă de 77 de ani. Acesta a fost considerat de numeroși americani, mult timp, drept modelul de tată de familie.

Robert Thopson, profesor de cultură populară la universitatea din Syracuse, New York, crede că aceste acuzații „au compromis viitorul (lui Cosby, n.r.) în domeniul divertismentului”.

Cosby nu a suferit prea multe consecințe în urma unei plângeri civile comune depuse de 13 femei în 2005. Dar, în ultimele câteva săptămâni, noi presupuse victime își fac apariția.

„Acuzațiile nu încetează să curgă, similitudinile sunt tulburătoare”, remarcă revista People în articolul său de deschidere intitulat „Căderea lui Bill Cosby”.

Toate acuzațiile de abuz sexual sunt asemănătoare cu cele aduse de Andrea Constand, în 2004: femeile ar fi fost drogate și abuzate sexual de Bill Cosby.

Deși actorul nu a fost acuzat oficial, circa 20 de femei i-au adus acestuia în mod public acuzații de agresiune. Actele de agresiune s-ar fi petrecut în anii 1960 și ar fi trecut prin tot registrul, de la atingeri, la viol.

Multe dintre femei povestesc că ar fi fost bolnave după ce au fost drogate. Toate vorbesc despre perioade despre care nu își amintesc nimic, trezindu-se apoi în patul actorului, vomitând și fiind trimise acasă cu taxiul.

„Am putea avea de-a face cu cel mai mare violator în serie american, reușind să facă asta atât de mult timp” pentru că ” se ascundea în spatele imaginii lui Cliff Huxtable”, tatăl de familie afectuos și amuzant, personaj principal al „Cosby Show”, a declarat, pentru New York Daily News, Jewel Allison, un fost model care susține că a fost violată de Cosby.

Un fost angajat al show-ului lui Cosby a întărit acuzațiile aduse actorului, după ce a afirmat luni că, în trecut, a aranjat plata unor sume de până la 2.000 de dolari pentru opt femei, pentru a le cumpăra tăcerea.

„M-am simțit ca un proxenet”, a declarat Frank Scotti pentru televiziunea NBC. Bărbatul a mai spus, pentru New York Daily News, că Bill Cosby i-ar fi cerut să treacă numele său pe ordinele de plată. „A înșelat pe toată lumea”, a adăugat Scotti.

Avocatul lui Bill Cosby a respins acuzațiile, afirmând că Scotti „dorește să fie celebru”, și a cerut presei să înceteze „demonizarea” lui Cosby.

Bill Cosby a menținut o tăcere aproape totală. Totuși, actorul a declarat vineri, pentru cotidianul Florida Today, după un spectacol la sfârșitul căruia a fost aplaudat: „Știu că oamenii au obosit să mă vadă tăcând, dar un bărbat nu răspunde unor insinuări”.

Potrivit lui Steve Barrett, de la revista specializată în relații publice PR Week, „povara acuzațiilor care continuă să crească împotriva lui Bill Cosby nu va fi ridicată atât timp cât el nu le va confrunta în mod direct”.

„Acest joc al tăcerii îl face să pară vinovat în ochii opiniei publice. Cât timp comunicarea are loc într-un singur sens, este greu ca reputația ta să nu aibă de suferit”, a mai spus Steve Barret.

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul „The Cosby Show”, difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenția presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este „un violator”, în timpul unui spectacol, luna trecută, în Philadelphia, orașul natal al lui Cosby.

Devenit un fel de persona non grata, Bill Cosby și-a anulat participarea la emisiunea „The Late Show With David Letterman”, un talk show nocturn difuzat de CBS, care are o audiență impresionantă.

De asemenea, Netflix și NBC au anunțat anularea unor show-uri cu vedeta americană, în urma acuzațiilor de agresiune sexuală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata