Cât costă o mică PLASARE DE PRODUSE într-un blockbuster

Cât costă o mică PLASARE DE PRODUSE într-un blockbuster
Publicat: 24/04/2015, 15:12
Actualizat: 25/04/2015, 08:18

Actorul britanic Daniel Craig a primit un onorariu de 5 milioane de dolari pentru a vorbi la un anumit model de telefon mobil, într-unul dintre filmele lansate în franciza cinematografică „James Bond”, potrivit unor informații apărute în presă după atacul cibernetic comis asupra grupului Sony.

Conținutul a peste 17.000 de e-mailuri și 30.000 de documente confidențiale, care au fost furate de pirații cibernetici din rețeaua de computere a studiourilor Sony Pictures la sfârșitul anului 2014, a fost publicat pe site-ul WikiLeaks săptămâna trecută, informează contactmusic.com.

Potrivit unei conversații ce a fost purtată pe e-mail, Daniel Craig a primit un onorariu de 5 milioane de dolari din partea departamentului de produse electronice al grupului Sony pentru a folosi un telefon fabricat de această companie într-o scenă în care interpreta rolul agentului 007 într-unul dintre precedentele filme din seria „James Bond”.

Într-un e-mail adresat colegilor săi, inclusiv fostului CEO al Sony Pictures, Amy Pascal, directorul de marketing al grupului Sony, George Leon, a prezentat o serie de detalii despre planurile sale în vederea semnării unui nou contract de sponsorizare cu divizia producătoare de telefoane mobile pentru „Spectre”, următorul film din franciza „James Bond”.

„Vă prezint aici o actualizare rapidă și o sugestie pentru cuantumul onorariului pe care ar trebui să îl cerem. Sony Mobile ne-a transmis prezentarea video a noului telefon Z4 Phones. Aceste telefoane sunt programate să fie lansate în perioada mai-iunie 2015. Vă trimit în atașament prezentarea video ca să puteți să o vedeți. Barbara (Barbara Broccoli, producătoarea seriei «James Bond», n.r.) are deja această prezentare și se va întâlni cu Sam (regizorul Sam Mendes) și cu Daniel (actorul Daniel Craig) în curând pentru a analiza designul telefonului, iar ei ne vor transmite propriile propuneri pentru acel design. În trecut, Sony Electronics Mobile i-a plătit lui Daniel Craig un onorariu de 5 milioane de dolari”, afirma George Leon în acel e-mail.

El a sugerat, de asemenea, că Daniel Craig ar putea să primească din nou aceeași sumă pentru a folosi un anumit model de telefon mobil în „Spectre”, dacă producătorii francizei „James Bond” nu vor decide ca onorariul să fie plătit lui Ben Whishaw, interpretul personajului Q, coordonatorul departamentului de dispozitive mobile din serviciile secrete britanice.

Daniel Craig reia rolul agentului 007 în cel de-al 24-lea film din seria „James Bond”, intitulat „Spectre”, a cărui lansare este programată pentru 6 noiembrie. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista și Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuția filmului. Acesta este al doilea film din seria „James Bond” pe care îl regizează Sam Mendes.

Franciza „James Bond” este una dintre cele mai profitabile, iar cel mai recent film lansat din această serie, „007: Skyfall/ Skyfall”, a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt lungmetraj cu agentul 007.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul „Dr. No”, din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalți actori care au interpretat același rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

Cele 23 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în întreaga lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase