Catherine Deneuve la 70 de ani, într-un pictorial îndrăzneț – FOTO

Publicat: 05/03/2014, 14:25
Actualizat: 19/05/2015, 19:59

Actrița franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 70 de ani, a pozat în body, colanți și pantofi cu toc pentru cel mai recent număr al publicației bilunare americane New York Magazine, informează AFP.

Într-un articol apărut cu titlul „Catherine Deneuve, o legendă la 70 de ani”, această revistă a publicat trei fotografii alb-negru cu celebra actriță, realizate de fotografa franceză Dominique Isserman. Două dintre acestea sunt portrete.

Cea de-a treia fotografie, salutată marți de admiratorii actriței franceze, o arată pe aceasta din spate, purtând doar un body din dantelă Eres, colanți negri și pantofi cu toc Louboutin.

Catherine Deneuve, care are și un tatuaj pe spate, este prezentată în timp ce se piaptănă într-o oglindă care îi reflectă chipul și bustul.

Revista care a comandat aceste fotografii a dorit să realizeze un portret al actriței franceze într-o ipostază intimă, a precizat Jody Quon, directorul departamentului foto al publicației americane. Artista a refuzat ca ședința foto să fie realizată în reședința ei, dar a acceptat să se lase fotografiată într-o cameră închiriată în hotelul Meurice din Paris.

Catherine Deneuve „urma să pozeze într-o haină de blană. Îi era cald. A renunțat la haină, era în colanți și body, iar Dominique Isserman i-a spus: «Așteptați, sunteți formidabilă astfel». Catherine Deneuve a spus: «Ok, hai să începem»”, a adăugat Jody Quon.

„A fost cu adevărat o întâmplare”, a adăugat ea.

Articolul a fost publicat cu ocazia lansării în Statele Unite a celui mai recent film cu Catherine Deneuve, intitulat „Elle s’en va”, regizat de Emmanuelle Bercot.

Același articol reamintește cititorilor faptul că vedeta franceză este de peste 50 de ani renumită pentru „frumusețea ei înghețată” și că „este în continuare foarte frumoasă”. Ședința foto a fost realizată la Paris, pe 5 februarie, a precizat New York Magazine.

De-a lungul carierei, actrița franceză, care a devenit cunoscută cu rolul din „Umbrelele din Cherbourg” (1964), de Jacques Demy, a jucat în filme realizate de cei mai importanți regizori ai secolului al XX-lea, de la Roman Polanski și Luis Bunuel până la André Téchiné și Lars von Trier.

Frumusețea ei rece, care o evocă pe cea a Gretei Garbo și amintește de eroinele lui Alfred Hitchcock, a ajutat-o să fie distribuită în importante filme de autor. Refuzând categoric să joace în piese de teatru, va turna filme cu cei mai mari regizori din anii ’60, precum François Truffaut, Luis Bunuel, Roman Polanski, dar și cu tineri cineaști francezi, de la Arnaud Desplechin, François Ozon până la Emmanuelle Bercot, în cel mai recent lungmetraj al său, „Elle s’en va” (2013) – 120 de pelicule în total.

Din palmaresul actriței fac parte filme emblematice pentru cinematografia secolului al XX-lea, cum ar fi „Repulsie” de Roman Polanski, „Frumoasa zilei/ Belle du jour” de Luis Bunuel, „Sirena de pe Mississipi” și „Ultimul metrou”, de François Truffaut, „Anotimpul meu preferat” și „Les voleurs” de André Téchiné, „Dansând cu noaptea” de Lars von Trier și „8 femei” de François Ozon.

Ocazionalele ei incursiuni în cinema-ul hollywoodian includ legendarul ei rol de vampiriță bisexuală care joacă o scenă de sex cu Susan Sarandon în filmul „Foamea/ The Hunger”, de Tony Scott, dar și un rol de invitat special în serialul de televiziune „Prietenie pe muchie de cuțit”. Catherine Deneuve a primit singura ei nominalizare la Oscar pentru rolul Eliane din drama istorică „Indochina” (1992), de Regis Wargnier.

Simbolizând eleganța franceză, Catherine Deneuve este una dintre puținele actrițe din Franța care au fost incluse în Hall of Fame, la Hollywood.

Pe 7 decembrie 2013, la Berlin, Catherine Deneuve a fost recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la gala organizată de Academia de Film Europeană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna