CAZ EXTREM de ANOREXIE. La 26 de ani, o tânără cântărește 17 KILOGRAME. Medicii sunt categorici: Poți juca lejer rolul unui CADAVRU într-un film horror!

CAZ EXTREM de ANOREXIE. La 26 de ani, o tânără cântărește 17 KILOGRAME. Medicii sunt categorici: Poți juca lejer rolul unui CADAVRU într-un film horror!
Publicat: 20/09/2018, 10:14

Kristina Karyagina, din Rusia, a fost avertizată că singurul mod în care se poate vindeca este „să râdă” de propria persoană. La 26 de ani, femeia este extrem de subnutrită, pentru că refuză să se hrănească și i s-a spus că, în aceste condiții, mai are cel mult UN AN de trăit.

Medicul ei a întrebat-o inclusiv dacă dorește să joace rolul unui mort-viu (zombie) într-un film horror, din cauza aspectului de schelet.

Karyagina a încetat să mai mănânce regulat în liceu și a devenit atât de slabă încât acum are greutatea unui copil de PATRU ANI, scrie Daily Mail.

O starletă tv locală, fostă anorexică, Maria Kokhno, a început o campanie pentru a o ajuta pe biata tânără, înainte de a fi prea târziu.

Karyagina, din Barnaul, Rusia, a urmat timp de mai mulți ani o dietă pe bază de mere și banane, în cantități foarte mici.

Aceasta este mai slabă chiar și decât cei care au murit în trecut de anorexie – boala poate ucide o persoană cu o greutate între 18-25 kilograme, principala cauză fiind cedarea organelor interne.

Kokhno s-a folosit de cei 520.000 de fani de pe Instagram pentru a o ajuta pe Karyagina. „Știu cum este să-ți pună cineva o farfurie în față și să nu poți mânca. Chiar dacă știi că mori, tot nu poți mânca”, a spus starul tv.

Kokhno, care a jucat în producții precum Doma-2, a apelat la Dr. Yan Goland pentru ajutor și el a fost de acord să o trateze GRATUIT pe Karyagina.

În urma campaniei s-a strâns suma de 110.000 ruble (1.120 lire sterline) pentru Karyagina și mama ei a zburat în Nizhny Novgorod pentru a fi alături de fiică.

Karyagina a reușit să mănânce și alte alimente decât mere și banane în a doua zi de tratament și ar putea fi pe drumul cel bun. Anorexia este o boală psihică severă, care suprimă alimentația unei persoane, determinând scăderea greutății.

Dacă nu sunt tratați, pacienții pot suferi pierderea capacității musculare și deteriorarea oaselor, precum și depresie, libidou scăzut, încetarea menstruației la femei etc. În cazuri severe, ANOREXIA duce la DECES! Tratamentul în cazul anorexiei orbitează în jurul terapiei și a grupurilor ce încurajează consumul de alimente la comun, unde fiecare poate „reînvăța” să mănânce de la celălalt.

foto: captură Daily Mail

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult