Ce se întâmplă dacă nu mănânci nimic timp de două săptămâni

Redactor:
Mădălina Chițu
Ce se întâmplă dacă nu mănânci nimic timp de două săptămâni
Cu dieta prin înfometare poți slăbi până la 10 kilograme

Una dintre cele mai drastice cure de slăbire presupune să nu mănânci nimic timp de două săptămâni. Nutriționiștii avertizează asupra riscurilor la care ne expunem dacă urmăm o astfel de dietă și afirmă că rezultatele obținute nu sunt unele spectaculoase. Principiile acestui regim sunt simple: nu mănânci nimic timp de două săptămâni și bei numai apă.

Medicii spun că în cazul în care nu mâncăm nimic timp de două săptămâni vom slăbi până la maxim 10 kilograme. Acest regim drastic va afecta întregul organism. Oboseala, stările de leșin și durerile abdominale sunt doar câteva dintre efectele negative ale acestei diete.

Masa musculară va avea cel mai mult de suferit. Explicația pentru acest fenomen constă în faptul că atunci când nu te mai alimentezi, glicogenul din ficat, o substanță compusă din mai multe molecule de glucoză, începe să fie transformat în energie. Pentru a nu vă agrava starea de sănătate se recomandă să evitați să faceți sport. Exercițiile fizice vă vor epuiza și mai mult.

Dieta prin înfometare nu trebuie urmată mai ales de persoanele diagnosticate cu diferite afecțiuni precum diabet sau boli cardiovasculare. Riscul de a deceda este foarte ridicat în cazul acestor persoane doarece ele au nevoie de o dietă specială.

Un alt risc despre care vorbesc nutriționiști este că dieta prin înfometare predispune la apariția anorexiei.

Inchide