Ce țări au intrat deja în 2017. Cum sărbătoresc Revelionul. VIDEO

Ce țări au intrat deja în 2017. Cum sărbătoresc Revelionul. VIDEO
Publicat: 31/12/2016, 15:23
Actualizat: 30/01/2017, 21:31

Recuzita ritualului din 2016 este aceeași dintotdeauna: muzică și dans, îmbrăcăminte nouă, mâncare, băutură cum alta nu a mai fost peste an. Artificiile vor însoți această petrecere. De la New York la Londra, din Sydney în Dubai, locuitorii Pământului numără orele până la începutul ritualului petrecerii venirii lui 2017. Pământul și oamenii ei petrec la ore diferite.

AUSTRALIA

Australia este a șasea cea mai mare țară, dar are cea mai mică densitate din lume. 3/4 din această țară este nelocuită. Australia este cel mai mic și mai uscat continent locuit. Australia de Vest (WA) este cel mai mare stat și aproape la fel de mare cât Vestul Europei

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a trecut și ea în 2017. Revelionul a fost sărbătorit cu foc de artifici la Auckland. Puteți vedea impresionantul foc de artificii în următorul video:

Insula Crăciunului – primul loc din lume în care se serbează trecerea în 2017

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina (Liniei sau Ecuatoriale) și parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafață de uscat locuită care serbează noul an.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafața de uscat – aproximativ 322 km². Împreună cu laguna, aproximativ 640 km². Suprafața insulei constituie 70% din suprafața de uscat a Republicii Kiribati. Joe’s Hill (Colina lui Joe), o dună de 13 m înălțime, este cel mai înalt vârf din atol.

Insula are peste 5000 locuitori, din care micronezieni, metiși și străini, cu peste 700 de gospodării. Populația insulei este concentrată în patru localități: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana și Poland.

Ultimele care vor spune „La mulți ani, 2017!” vor fi insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati, după cum se arată în harta de mai jos, publicată de straitstimes.com.

Aiciputeți urmări în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase