Prima pagină » Magazin » Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber

Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber

Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber
Cea mai mare porție de varză a la Cluj din România, de peste 400 de kilograme, a fost gătită, duminică, de o echipă de bucătari, la un concurs internațional în aer liber, publicul prezent fiind servit cu peste 2.000 de caserole cu această mâncare tradițională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cea mai mare porție de varză a la Cluj din România, de peste 400 de kilograme, a fost gătită, duminică, de o echipă de bucătari, la un concurs internațional în aer liber, publicul prezent fiind servit cu peste 2.000 de caserole cu această mâncare tradițională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa de 15 bucătari a restaurantului „Memo 10”, administrat de Primăria Cluj-Napoca, a pregătit începând de duminică dimineață, de la ora 5.00, ingredientele pentru varza a la Cluj, iar acestea au fost aduse în jurul amiezii la Concursul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, desfășurat în parcarea unui mall de lângă municipiu.

Bucătarii au turnat straturi succesive de varză, carne tocată, ardei, smântână, roșii și orez, într-un tavă de mari dimensiuni, iar la final au scris cu varză roșie numele restaurantului. Toată compoziția a fost apoi amestecată cu palete mari de lemn de către membrii juriului concursului.

Directorul restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vișan, a declarat că, la final, toată varza a la Cluj a fost servită publicului prezent.

„În acest an am pregătit varză a la Cluj, proiect la care au lucrat 15 bucătari. Dimineață la ora 5.00 am început activitatea de preparare. Produsul finit depășește 400 de kilograme, iar la rețeta tradițională am inclus varză, carne tocată de porc, orez, roșii, smântână și condimente, cimbru, mărar, paprika, ardei iute. Ingredientele au fost așezate în straturi, iar la final toată compoziția a fost amestecată și servită publicului. Au fost peste 2.000 de caserole de plastic pregătite pentru cei prezenți”, a spus Vișan.

Anul trecut, bucătarii restaurantului Primăriei Cluj-Napoca au pregătit la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber de la Polus cea mai mare porție de mămăligă cu brânză și slănină.

Vasile Măgrădean, [email protected]

Recomandarea video

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Prețuri „de colecție” la second-hand. De ce un obiect uzat costă mai mult decât unul nou?