Cel mai mare oraș-fantomă din lume, promovat prin intermediul MISS WORLD 2012

Cel mai mare oraș-fantomă din lume, promovat prin intermediul MISS WORLD 2012
Publicat: 16/08/2012, 14:01
Actualizat: 03/07/2013, 19:51

Un număr de 116 participante vor concura sâmbătă pentru titlul Miss World 2012, într-o megalopolă chineză, Ordos, aflată la marginea deșertului Gobi, care are trista reputație de a fi „cel mai mare oraș-fantomă al planetei”, informează AFP.

Cu blocurile sale înalte, care par a fi crescut precum ciupercile, cu bulevardele sale goale bătute de furtuni de nisip și cu un relief înconjurător găurit de mine de cărbuni, orașul Ordos pare încă de la bun început o destinație destul de improbabilă pentru această finală a unui concurs de frumusețe, care ar trebui să facă să viseze peste un miliard de telespectatori.

Cu toate acestea, organizatorii competiției și-au stabilit sediul general în Ordos, plecându-se în fața cutumelor locale ale nomazilor mongoli, vizitând iurtele tradiționale și bând lapte fermentat.

Ordos, situat în centrul uriașei regiuni chineze Mongolia interioară, a cunoscut de-a lungul anilor o veritabilă „explozie imobiliară”, alimentată de o frenezie a creditelor bancare, care i-a făcut pe analiști să se teamă de apariția speculațiilor financiare.

Acest avânt s-a sprijinit pe veniturile fabuloase realizate de minele de cărbune, Ordos adăpostindu-i pe noii milionari chinezi, care au dorit să își plaseze averile colosale în astfel de investiții. Însă cartiere întregi au rămas nelocuite, oferind orașului o imagine deloc de invidiat.

Concursul Miss World este organizat în China pentru a șasea oară în ultimii nouă ani, în condițiile în care interesul publicului pentru acest eveniment s-a erodat în Occident.

El a fost organizat de cinci ori pe insula tropicală Hainan, frecventată intens de aristocrația chineză, ale cărei plaje se potrivesc mult mai bine pentru prezentările de modă în bikini decât deșertul Gobi. Cea mai apropiată plajă de Ordos se află la o distanță de 685 de kilometri.

Lista surprizelor nu se oprește aici. Printre candidate se află Delphine Wespiser, care reprezintă Franța, dar și o studentă la drept numită Brigitte Golabkan, care reprezintă Guadelupa (Guadelupa este un departament de peste mări al Franței, fiind parte integrantă a Republicii Franceze și a Uniunii Europene, n.r.).

Printre celelalte participante considerate favorite pentru a-i succeda câștigătoarei din 2011 – Ivian Sarcos, Miss Venezuela – se află Miss Nepal, Miss China și mai ales Miss Mexic.

Mariana Reynoso, candidata Mexicului, „beneficiază de un avânt foarte favorabil”, a comentat Tony Kenny, directorul departamentului de relații publice al casei de pariuri britanice William Hill, care o consideră pe reprezentanta acestei țări drept marea favorită a competiției.

Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, o tânără absolventă a unei facultăți de resurse umane din Venezuela, a câștigat titlul de Miss World 2011, în concursul organizat la Londra, orașul în care a fost lansată această competiție, în urmă cu 61 de ani. România a fost reprezentată în finala concursului Miss World 2011 de Alexandra Stănescu, o tânără în vârstă de 21 de ani din județul Dâmbovița.

Pe site-ul oficial al concursului, unde sunt prezentate cele 116 tinere care vor concura în finala Miss World 2012, de sâmbătă, România nu este reprezentată.

Concursul Miss World reprezintă o alternativă față de competiția americană Miss Universe, organizată de Donald Trump.

În 1951, suedeza Kiki Hakansson a câștigat prima ediție a concursului Miss World, denumit pe atunci Concursul Bikini. În 1986, actrița americană Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasă Miss World în anul 1994.

Istoria acestui concurs a fost uneori marcată de evenimente dureroase. În 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat în Nigeria și a fost transferat în Marea Britanie, în urma înfruntărilor dintre musulmani și creștini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit după ce un cotidian nigerian a publicat un articol în care se afirma că profetul Mahomed, dacă ar fi încă în viață, și-ar alege ca soție pe una dintre candidatele prezente în finala concursului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ