Cel mai nou film din seria James Bond, pe primul loc în box office-ul nord-american

Cel mai nou film din seria James Bond, pe primul loc în box office-ul nord-american
Publicat: 09/11/2015, 10:33

Mai spectaculos ca niciodată, cel mai recent opus din seria dedicată agentului 007, „Spectre”, ocupă totuși locul al doilea în topul filmelor din seria „James Bond” care au înregistrat cel mai bun debut de box office pe piața americană. Filmul „007: Coordonata Skyfall”, lansat pe marile ecrane în 2012, a obținut încasări de 87,8 milioane de dolari în America de Nord în primul său weekend de proiecții, informează lefigaro.fr. Totuși, „Spectre” are toate șansele să devină un succes mondial, deoarece a generat deja încasări record în Marea Britanie – unde a fost lansat în avans față de America de Nord – și unde a depășit „Skyfall” grație unui debut impresionant.

„Spectre”, regizat de Sam Mendes, este cel de-al 24-lea film din franciza britanică „James Bond” și al patrulea care îl are ca protagonist pe actorul Daniel Craig, care a mai interpretat rolul agentului 007 în filmele „Casino Royale” (2006), „007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace” (2008) și „007: Coordonata Skyfall/ Skyfall” (2012). Actorii Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista, Ralph Fiennes și Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuția filmului „Spectre”, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de „un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizații sinistre”.

Un alt film lansat la sfârșitul săptămânii trecute este „The Peanuts Movie”, o animație dedicată îndrăgitului personaj Snoopy. Acest lungmetraj a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 45 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, regizat de Steve Martino, cu vocile principale asigurate de Noah Schnapp și Bill Melendez, prezintă noile aventuri ale personajui Snoopy, care a primit de curând și o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.

Filmul SF „Marțianul/ The Martian”, cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, cu Matt Damon în rolul principal și inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir, a pierdut poziția de lider și a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 9,3 milioane de dolari. În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supraviețuiește urgiei și descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-și folosească la maximum ingeniozitatea, inteligența și forța interioară pentru a rămâne în viață și a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanță, NASA și o echipă internațională de oameni de știință caută fără încetare soluția prin care să îl aducă pe „marțian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun și ei la cale o misiune îndrăzneață, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste povești, mostre incredibile de curaj, se desfășoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranță, a lui Watney.

Filmul „Goosebumps: Îți facem părul măciucă/ Goosebumps”, care îl are în distribuție pe actorul de comedie Jack Black, a coborât două poziții, până pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. Regizat de Rob Letterman, cu un buget de producție de circa 60 de milioane de dolari, filmul spune povestea unui adolescent care descoperă că tatăl frumoasei sale vecine din noul orășel în care tocmai se mutase este de fapt un scriitor celebru de romane științifico-fantastice, R.L. Stine, adulat datorită seriei sale „Goosebumps”. În curând, tânărul își explică și comportamentul extrem de bizar al scriitorului: monștrii care i-au făcut celebre cărțile sunt reali, iar romancierul își protejează cititorii ținându-i ferecați în volumele sale, informează site-ul cinemagia.ro.

Thrillerul de spionaj „Bridge of Spies”, regizat de Steven Spielberg, a pierdut tot două poziții și a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 6 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, cu Tom Hanks în rolul principal și având la bază un scenariu scris de frații Ethan și Joel Coen, a avut un buget de producție de 40 de milioane de dolari și este considerat unul dintre candidații la premiile Oscar din 2016. Podul la care se face referire titlul filmului este unul real, ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest și centrul localității Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de „pod al spionilor” în anii 1960, atunci când serviciile secrete ale sovieticilor și cele ale americanilor făceau schimburi de prizonieri în acel loc, precizează cinemagia.ro.

Filmul de animație „Hotel Transylvania 2”, regizat de Genndy Tartakovsky, a coborât pe locul al șaselea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul „Hotel Transylvania 2”, ale cărui personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber și Selena Gomez, prezintă povestea vampirului Dracula și a grupului său de prieteni, care încearcă din toate puterile să trezească partea de „monstru” din nepotul său, ce este jumătate om jumătate vampir.

Comedia cu accente dramatice „Super Chef/ Burnt”, cu actorul american Bradley Cooper în rolul unui maestru bucătar celebru care a cunoscut gloria prea devreme și care, după o serie de eșecuri, încearcă să revină în vârful ierarhiei profesiei sale, a pierdut un loc și a ajuns pe locul al șaptelea, cu încasări de 3 milioane de dolari. Din distribuția filmului mai fac parte Uma Thurman, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson și Omar Sy.

Filmul SF „Ultimul vânător de vrăjitoare/ The Last Witch Hunter”, regizat de Breck Eisner, cu actorii Vin Diesel și Elijah Wood în rolurile principale, a pierdut trei poziții și a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 2,6 milioane de dolari de vineri până duminică. În acest film, Vin Diesel joacă rolul unui vânător care împiedică un grup de vrăjitoare să folosească magia neagră pentru a lichida întreaga rasă umană.

Comedia „Internul/ The Intern”, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înființat și condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, a urcat două poziții și a ajuns pe locul al nouălea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari.

Noul film din franciza horror „Activitate paranormală”, intitulat „Paranormal Activity: The Ghost Dimension”, a coborât trei poziții, până pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Regizat de Gregory Plotkin, filmul prezintă aventurile familiei Fleeges – tatăl Ryan (Chris J. Murray), mama Emily (Brit Shaw) și fetița lor, Leila (Ivy George). Odată mutați în casă nouă, descoperă în garaj o cameră video și o cutie de casete. Odată ce privesc însă prin camera video, încep să sesizeze în jur tot felul de evenimente paranormale – inclusiv reapariția micilor Kisti și Katie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani