Cel mai piratat serial TV al anului – TRAILER

Cel mai piratat serial TV al anului - TRAILER
Publicat: 12/06/2012, 17:42
Actualizat: 13/06/2012, 10:08

Serialul „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, realizat de postul HBO pe baza romanelor fantasy scrise de George R. R. Martin, este cel mai piratat show de televiziune din acest an de pe platformele de partajare de fișiere online, informează lefigaro.fr.

Cu aproape 4 milioane de descărcări pe episod, partea a doua din „Urzeala Tronurilor” este cel mai piratat serial din acest sezon. Producțiile „How I Met Your Mother” și „The Big Bang Theory” ocupă locurile al doilea, respectiv al treilea.

Site-ul TorrentFreak alcătuiește cu regularitate un clasament al celor mai piratate seriale prin intermediul platformei BitTorrent.

Fiecare episod din această saga fantastică, creată pe baza romanelor scrise de americanul George R. R. Martin, a fost descărcat în medie de 3,9 milioane de ori. Cifra este cu atât mai impresionantă cu cât ea este aproape egală cu audiența normală a serialului produs de HBO, care adună în fața micilor ecrane 4,2 milioane de telespectatori în medie la fiecare episod. „Game of Thrones” este un serial unic din acest punct de vedere, întrucât se întâmplă extrem de rar ca audiențele – legală și ilegală – unui show TV să fie aproape identice. În general, cele două concurează una cu cealaltă: un serial foarte urmărit la televiziune este puțin descărcat de pe internet, iar un serial cu multe descărcări pe internet își pierde din audiența televizată.

Calitatea acestui serial, excelenta recepție din partea criticilor de specialitate și faptul că show-ul beneficia deja de o reputație mondială grație bestsellerurilor pe baza cărora a fost ecranizat explică parțial acest scor. Un alt motiv constă în lipsa de accesibilitate a serialului (în Franța, de exemplu, serialul „Game of Thrones” este difuzat doar pe platforma Orange cinéchoc). HBO refuză să posteze episoadele online, gratuit, după ce acestea sunt difuzate la televizor, așa cum procedează alte posturi de televiziune (CW de exemplu).

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheață și foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acțiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul și fantasticul vin în completarea acțiunii din „Urzeala tronurilor”.

Seria „Cântec de gheață și foc” („A Song of Ice and Fire”) este o fantezie epică scrisă de romancierul și scenaristul american George R. R. Martin. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată inițial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate și încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi și s-au vândut în peste 15 milioane de copii pe plan mondial.

În afară de „Game of Thrones”, două seriale difuzate de postul CBS și un serial difuzat de postul Fox înregistrează scoruri ridicate în clasamentul întocmit de site-ul TorrentFreak: producția „How I Met Your Mother”, cu 2,8 milioane de descărcări ilegale pe episod, ocupă locul al doilea, iar „The Big Bang Theory”, cu 2,7 milioane de descărcări ilegale, se află pe locul al treilea. Însă aceste cifre ar trebui analizate ținând cont și de audiența naturală a acestor programe de televiziune foarte populare. „The Big Bang Theory”, în special, are o audiență medie de 15 milioane de telespectatori pe episod.

Pe locurile următoare s-au clasat în ordine serialele „Dr. House” (2,3 milioane de descărcări ilegale pe episod), „Mad Men” (1,87 milioane de descărcări ilegale pe episod), „Modern Family” (1,8 milioane), „Revenge” (1,73 milioane), „Neveste disperate” (1,66 milioane), „Family Guy” (1,6 milioane) și „Supernatural” (1,54 milioane).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia