Ana-Maria Iosif
17.10.2016
Magazin

Cele 5 întrebări care li se pun studenților pentru a fi acceptați la Oxford. Tu ai ști să răspunzi?

Cele 5 întrebări care li se pun studenților pentru a fi acceptați la Oxford. Tu ai ști să răspunzi?
Conducerea universității Oxford, considerată una dintre cele mai bune unviersități la nivel mondial, a făcut publice unele dintre întrebările la care au trebuit să răspundă în anii anteriori studenții care candidau pentru obținerea unui loc la această unitate de învățământ.

Universitatea Oxford este considerată una dintre cele mai bune la nivel mondial, iar printre studenții acesteia s-au numărat Stephen Hawking, Oscar Wilde, JRR Tolkien și chiar Rowan Atkinson, celebrul actor care a jucat rolul lui Mr.Bean, notează Descoperă.

De curând, conducerea universității a făcut publice unele dintre întrebările la care au trebuit să răspundă în anii anteriori studenții care candidau pentru obținerea unui loc la această universitate, iar unele dintre acestea le găsiți mai jos:

„Ce determină ca un roman să aibă o încărcătură politică?” – Această întrebare este adresată studenților care candidează pentru un loc la Facultatea de Limbi Străine, secția de limba franceză.

„Una din 4 cauze ale decesului în Marea Britanie este reprezentată de o anumită formă de cancer, pe când în Filipine procentul este de 1 la 10. Ce factori cauzează această diferență?” – Această întrebare este adresată studenților care candidează pentru un loc la Facultatea de Medicină.

„Imaginați-vă o scară rezemată de un perete. Dedesubtul treptei de la mijloc a fost pictată într-o culoare diferită, putem să vedem acest lucru doar când o privim de jos. Ce formă ar avea această treaptă dacă ar fi trasată pe podea?” – Această întrebare este adresată studenților care candidează pentru un loc la Facultatea de Matematică.

„Ce crezi că implică procesul de blamare a cuiva?” – Această întrebare este adresată studenților care candidează pentru un loc la Facultatea de Filosofie, Politică, Economie.

„Un studiu a arătat faptul că frații mai mari au un IQ mai ridicat decât cei mai mici. Ce explică acest fapt?” – Această întrebare este adresată studenților care candidează pentru un loc la Facultatea de Psihologie Experimentală.

Sursa: http://bit.ly/2e8Rqgk

Inchide