Cele mai ieftine destinații pentru vacanța de vară

Cele mai ieftine destinații pentru vacanța de vară
Publicat: 28/05/2016, 23:08

Soare, mâncare grozavă, locuri noi de descoperit și cât mai multe zile de vacanță. Dacă Europa este pe agenda ta în această vară și vrei să ajungi în cât mai multe locuri, atunci e timpul să planifici.

Secretul stă în destinație, luna potrivită și profilul turistului (grup, familie, cuplu, single). Cu ajutorul datelor de la Booking.com, cei de la Travel + Leisure au alcătuit o listă a celor mai ieftine vacanțe pentru această vară, în funcție de aceste trei criterii.

Nu puțini sunt cei care atunci când se gândesc la o vacanță în Europa își pregătesc valizele pentru Londra, Paris sau Roma. Nu sunt tocmai ieftine, dar poți să nu-ți dai bugetul peste cap dacă alegi să mergi în august, când prețurile sunt cele mai mici din toată perioada verii.

Ai șanse să salvezi 24% din bugetul alocat, comparativ cu lunile iunie sau iulie. Dar pregătește-te să vezi multe magazine închise pentru că mare parte din rezidenții acestor orașe sunt la rândul lor plecați în vacanță în această lună.

Nu uita de biletele de avion! Ideal ar fi să le rezervi cu opt – zece săptămâni înainte de data plecării în concediu pentru că atunci vei găsi oferte mult mai bune.

Destinație europeană + preț bun = vacanța de vară de neuitat

Stockholm

* Cea mai ieftină lună: iulie

* Destinație potrivită pentru cei care călătoresc singuri

Atmosfera vibrantă de „café culture” a orașului te va face imediat să te simți de-al casei, numai prin simplul fapt că te așezi la o terasă, cu un ziar alături, o cafea și o kardemmumabuller, delicatesa supremă a Suediei, o brioșă cu nucșoară. Luna iulie înseamnă o economie de 16% comparativ cu iunie, când prețurile sunt maxime și bonus mai mult soare scandinav. Și dacă tot ai ajuns aici, mergi pe coastă pentru fructe de mare, direct de la pescari, servite pe pâine prăjită cu secară.

Positano

* Cea mai ieftină lună: iunie

* Destinație potrivită pentru cupluri

Precum o pânză care strigă prin culori „Viața e frumoasă!”, acest colț de lume atât de pitoresc te îmbie să trăiești la dolce vita. Ia o înghițitură de șampanie și gustă savuroasele fructe de mare la unul dintre restaurantele gourmet de pe malul mării, apoi răsfață-te cu o delicioasă înghețată la The Terrace of Infinity în Ravello. Iunie este cea mai potrivită perioadă în care să vizitezi acest loc uimitor.0 Din iulie prețurile explodează.

Praga

*Cea mai iefină lună: iulie

*Destinație potrivită pentru grupuri

Iulie vine cu multe evenimente culturale la pachet în Praga: de la faimosul Bohemia Jazz Fest până la Don Giovanni al lui Mozart, montat în același teatru unde a avut premiera în 1787. Vă puteți caza în superbul Boho Hotel, care abia s-a deschis în decembrie, în centrul istoric al orașului.

Madrid

*Cea mai iefină lună: august

*Destinație potrivită pentru grupuri

În august, temperaturile sunt destul de ridicate și multe magazine închise, dar veți face și o economie de 21% față de luna iunie. În plus, dacă planificați deștept în această lună, veți găsi și muzee deschise, precum Prado și cozi mult mai mici. Oricum, sangria și gazpacho sunt la orice pas în Madrid, gata să vă răcorească la nevoie.

Florența

*Cea mai iefină lună: august

*Destinație potrivită pentru cupluri

Dacă nu ați ajuns încă în vârful Domului, să luați pulsul Florenței de la înălțime și să vă delectați cu splendoarea acestui oraș, e momentul. Este o destinație romantică ideală. Degustați vinuri și bucurăți-vă de picnicuri în priveliștele unice ale Toscanei. În august, puteți economisi cu 24% mai mult față de vârful lunii iulie.

Cracovia

*Cea mai iefină lună: iulie

*Destinație potrivită pentru cei care călătoresc singuri

Al doilea oraș al Poloniei este acum în lumina reflectoarelor, inclus și în top 10 T+L”s cele mai bune orașe ale lumii. Clădiri medievale astăzi pătrunse de o energie vibrantă, arhitectura acestui oraș este uimitoare. Nu rata Pauza, un bar cool de unde poți lua pulsul societății.

Berlin

*Cea mai iefină lună: august

*Destinație potrivită pentru: grupuri

Berlinul este cel mai accesibil ca preț în august. Și spre deosebire de alte capitale europene care se închid în această lună, Berlinul este viu. Cumpărați bilete la International Beer Festival sau Dance Festival, în august, și vă veți distra maxim alături de o mulțime uriașă. Dacă prindeți loc, cazați-vă la Das Stue, un luxos Boutique Hotel care în această perioadă e mai ieftin.

Edinburgh

*Cea mai iefină lună: iunie

*Destinație potrivită pentru: grupuri

August este luna festivalurilor în Edinburgh, iar orașul este pur și simplu plin, cu toate hotelurile ocupate. În iunie însă, salvați 29% din buget și tot găsiți unde să te distrezi. Mergeți pe Victoria Street, unde veți găsi Cuttea Sark, cel mai bun loc din oraș de unde puteți cumpăra ceaiuri. Ceaiul negru Blue Lady cu esență de grapefruit este suvenirul perfect.

Dubrovnik

*Cea mai iefină lună: iunie

*Destinație potrivită pentru familii

Este fabulos acest oraș la malul mării. Locul ideal de cazare este la Pučić Palace. Trebuie neapărat să prindeți apusul printre zidurile cetății medievale. Centrul vechi al orașului a apărut de multe ori Game of Thrones.

Bruges

*Cea mai iefină lună: iulie

*Destinație potrivită pentru cupluri

E ca și cum brusc faci parte dintr-un basm atunci când descoperi arhitectura de secol 13 ce face din Bruges unul dintre cele mai fermecătoare locuri de pe pământ. Pentru o infuzie de modernism, vă puteți caza la The Van Cleef, cândva reședința legendarei familii Van Cleef.

Barcelona

*Cea mai iefină lună: august

*Destinație potrivită pentru familii

Barcelona dă valoare verii, iar august îți oferă cele mai bune prețuri. Răsfață-te cu un ospăț în La Boqueria pentru câțiva euro, apoi mergi și odihnește-te la Casa Bonay, cel mai stylish nou hotel din oraș.

Amsterdam

*Cea mai iefină lună: iulie

*Destinație potrivită pentru grupuri

Plimbările pe faimoasele canale ale Amsterdamului sunt perfecte pentru o vacanță romantică, însă orașul vine și cu tone de oferte și pentru grupuri. Rijksmuseum are un nou restaurant care trebuie încercat, cazați-vă la Hoxton și nu ratați Nine Streets district dacă sunteți pasionați de hopping.

Dublin

*Cea mai iefină lună: august

*Destinație potrivită pentru familii

Dublin are cel mai mare parc urban din Europa. Pe cei 1.700 de acri ai Phoenix Park găsești grădini, terase bulevarde încadrate de copaci perfecți, o grădină zoologică și un superb salon de ceai. Mai mult, orașul are foarte multe atracții pentru copii. Asigurăți-vă că nu ratați Ashford Castle.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului