Cele mai sigure orașe din lume în care să locuiești

Cele mai sigure orașe din lume în care să locuiești
Publicat: 05/07/2015, 09:50
Actualizat: 05/07/2015, 17:35

Osaka, Japonia. Alături de Tokyo – considerat a fi cel mai sigur oraș din lume – Osaka dă dovadă de un calm aparte ce poate fi simțit în întreaga țară. „Japonia este o țară incredibil de sigură”, afirmă Daniel Lee, directorul revistei în limba engleza Kansai Scene, care s-a mutat din Marea Britanie cu 17 ani în urmă. Osaka este cunoscut ca un oraș pentru business, mulți lucrând până la ore târzii. „Chiar și la ore târzii, oamenii de afaceri folosesc trenul, iar stațiile sunt populate noaptea la fel ca și ziua. Nu este nici o problemă pentru o doamnă să meargă singură noaptea în metrou”, afirmă Lee.

Amsterdam, Olanda. Cu o populație de până la un milion de locuitori, Amsterdam este un oraș relativ mic în comparație cu alte orașe din lista EIU, ceea ce îi oferă un avantaj la capitolul siguranță. Acest oraș are o atmosferă relaxantă ceea ce îi face pe locuitori să se simtă în largul lor. Toni Hinterstoisser, managerul general al „Andaz Amsterdam Prinsengracht” (un hotel de cinci stele din rețeaua Hyatt), care s-a mutat din New York trei ani în urmă, afirmă că „spiritul liber al oamenilor îi face să se simtă mai bine și relaxați față de lucrurile zilnice. Nimeni nu se agită de la nimic”. Aceste lucruri se referă și la polițiști, despre care Hinterstoisser spune că sunt extrem de politicoși și mereu gata să sară în ajutor.

Sydney, Australia. Indiferent de faptul că Sydney este cel mai mare oraș din Australia, locuitorii se simt în siguranță datorită faptului că fiecare are grijă unul de altul. Richard Graham, născut în Sydney, afirmă că „dacă cineva arată suspicios, spunem acest lucru vecinilor astfel având grijă unul de altul. Cuvintele se răspândesc destul de rapid”. Recent, orașul Sydney a adoptat un plan de 15 milioane de dolari pentru îmbunătățirea trotuarelor și a trecerilor pentru pietoni, astfel fiind încurajat mersul pe jos.

Singapore. Orașul-stat din sud-estul Asiei respectă serios aplicarea legilor, ceea ce rezultă în prezența unui mediu sigur. Rinita Vanjre Ravi, o antreprenoare locală născută în Bangalore, spune că în Singapore poliția este bine plătită, ceea ce le permite să aibă cu adevarat grijă de populație. Vanje Ravi nu vede nici o problemă în a-și lăsa geanta într-un loc public, deoarece oamenii sunt conștienți de faptul că vor fi prinși și pedepsiți. Un mediu politic stabil și o non-toleranță a glumelor rasiste sau religioase contribuie la o atmosferă armonioasă a orașului, crede femeia.

Stockholm, Suedia. Avantajele localizării acestui oraș la nord rezidă în „interminabilele” zile de vară. Lumina naturală de vară combinată cu iluminarea bună din centrul orașului în perioada mai întunecoasă a anului creează o atmosferă de siguranță în spațiile publice. Kate T, originară din Londra și autorea blogului An English Mamma in Stockholm, spune că pentru ea, o femeie cu doi copii, este extrem de important un mediu sigur și, astfel, după părerea ei, Stockholm este perfect, din acest punct de vedere. „Aici sunt multe terenuri de joacă pentru copii departe de trafic și indiferent de faptul că acest oraș este destul de mic el este dinamic și sofisticat în același timp”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York