Cele mai sigure zece țări în care poți călători

Redactor:
Raluca Pancu
Cele mai sigure zece țări în care poți călători
În contextul ultimelor evenimente tragice pe plan mondial, de la cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, care a avut loc în iunie, 2016, în Orlando, Florida până la valul de atentate din Turcia, călătoritul a devenit un subiect sensibil, restrâns pe harta destinațiilor pe care, nu demult, aruncam fără frică zarurile. Este unul dintre motivele pentru care "Vision of Humanity", un proiect demarat de organizația independentă "Institute for Economics & Peace", aduce în față, anual, un tabel al celor mai sigure și mai puțin sigure țări din întreaga lume. La ora actuală, Sudanul de Sud și Siria sunt cele mai nesigure țări.

Iată care sunt cele mai sigure zece țări în care poți călători, potrivit site-ului Condé Nast Traveler:

1. Islanda

Pentru al șaselea an la rând, Islanda e cap de listă la acest capitol. Țara nordică înregistrează cel mai mic scor în ceea ce privește numărul crimelor, al deținuților, dar și al actelor teroriste.

2. Danemarca

Danemarca este recunoscută deja pentru locul fruntaș pe care îl ocupă în clasamentul celor mai fericite țări din lume și este și una dintre cele mai sigure, singurul „conflict” de notorietate fiind cel pe care îl are cu Canada asupra unei insule nelocuite, respectiv Hans.

3. Austria

Robert Frost scria că „gardurile bune fac vecinii buni”, citat care se aplică întocmai în cazul Austriei, ai cărei vecini, incluzând Germania și Cehia, țin ștacheta la fel de sus. Austria mai primește puncte la capitolul importului de armament, care este unul redus, și la alegerile electorale desfășurate fără incidente.

4. Noua Zeelandă

Noua Zeelandă poate fi cea mai indicată destinație pentru dornicii de aventură, peisajele sale impresionând prin frumusețea lor răpitoare.

5. Portugalia

Anul trecut, site-ul Condé Nast Traveler a declarat Lisabona drept cel mai subestimat oraș din Europa, din punctul de vedere al potențialului său turistic. În schimb, „The Global Peace Index” scoate în evidență cel mai important lucru: accesibilitatea orașului, la nivel de costuri, și frumusețea locurilor, a căror siguranță este punctul forte.

6. Cehia

Această țară, care a găzduit „Revoluția de catifea”, își merită locul în clasament grație alocării minime pe care o atribuie sectorului militar, dar și datorită acțiunilor de violență extrem de rare.

7. Elveția

Binecunoscuta neutralitate a Elveției a funcționat întotdeauna în favoarea liniei sale de pace, menținută atât în plan extern, cât și intern. La toate acestea se adaugă găzduirea celui mai lung și mai adânc tunel din lume, inaugurat în 2016, după aproximativ 20 de ani de lucrări.

8. Canada

Pe lângă faptul că este mai mare, ca întindere, decât vecinul său de la sud, Canada îl întrece și în ceea ce privește securitatea locuitorilor săi. Unul dintre cele mai prietenoase orașe este Toronto.

9. Japonia

Japonia înregistrează, la capitolul „securitate și pace”, scoruri înalte în contextul în care crimele sunt reduse pe teritoriul său, la fel și accesul la arme. Pe lângă nivelul de securitate foarte ridicat pe care îl are, infrastructura sa este foarte dezvoltată, depășind an după an recordul mondial la trenurile de mare viteză.

10. Slovenia

Deși Slovenia se confruntă cu foarte puține incidente de nivelul celor teroriste, iar conflictele interne sunt rare, prezența agenților de securitate și ordine este una mare, peste media europeană. Un motiv în plus pentru cei care îi trec granița să se simtă în siguranță. 

 

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Finalul dinastiei: Cuba înlătură de la conducere familia Castro după mai bine de 60 de...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide