• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cele mai slabe parole folosite pe rețelele de socializare

Cele mai slabe parole folosite pe rețelele de socializare
Conturile de Twitter și Pinterest ale lui Mark Zuckerberg, șeful Facebook, au fost compromise zilele trecute de hackeri din cauza parolei foarte slabe pe care acesta o folosea în ambele cazuri.

Parola cu pricina, „dadada”, a fost găsită de atacatori în baza de date cu conturi de LinkedIn compromise care a fost publicată lunile trecute pe internet, scrie Go4it.

Zuckerberg nu este, bineînțeles, singurul utilizator de LinkedIn care folosește o parolă foarte slabă. Din baza de date menționată mai sus au fost extrase cele mai slabe 10 combinații folosite pentru securizarea conturilor de pe rețeaua profesională de socializare. Pe baza acestora, Statista și Business Insider au realizat un infografic.

Cea mai populară parolă slabă folosită pe LinkedIn, folosită pentru 750.000 din cele 117 milioane de conturi compromise, este „123456″. Top trei este întregit de „linkedin” și „password”.

Ca să vă faceți o idee, aflarea parolei „dadada” printr-un atac de tip brute force (sunt folosite programe software care generează combinații până când o găsesc pe cea corectă) se face în doar 27 de secunde.

În cazul în care aveți aceeași parolă la mai multe conturi online, schimbați-o și folosiți combinații diferite pentru fiecare caz în parte. O parolă puternică trebuie să conțină minimum opt caractere, litere mari și mici, cifre și simboluri.

În cazul în care nu aveți inspirație, puteți folosi programe de administrare de parole, precum LastPass sau 1Password. Acestea pot genera automat combinații foarte sigure.

 

Inchide