Ana Obretin
07.06.2019
Magazin

Celebrul solist al trupei The Beach Boys și-a amânat turneul. Care este motivul îngrijorător

Celebrul solist al trupei The Beach Boys și-a amânat turneul. Care este motivul îngrijorător
Muzicianul american Brian Wilson, cofondator al trupei rock The Beach Boys, și-a amânat turneul pe care îl programase în iunie, din cauza unor îngrijorări legate de sănătatea sa mintală, potrivit Associated Press.

Wilson, în vârstă de 76 de ani, a declarat printr-un comunicat că își amână turneul Pet Sounds and Greatest Hits Live, după ce, în urma unei intervenții chirurgicale suferite recent, s-a simțit „nesigur din punct de vedere mintal”.

Acesta a mai spus că se luptă cu niște tulburări mintale de mai multe decade și, câteodată, lucrurile devin pentru el „de nesuportat”.

Brian Wilson a suferit trei intervenții chirurgicale la coloană în ultimul an, dar cea mai recentă l-a făcut să se simtă „ciudat” și „destul de înspăimântat”.

Brian Wilson este considerat un geniu în domeniul compoziției, numărându-se printre cei mai importanți creatori ai sfârșitului de secol 20. Dar este celebru și pentru problemele sale legate de sănătatea mintală. A avut succes și în cariera solo și ca membru al trupei The Beach Boys. În 1988 a fost inclus în Rock and Roll Hall și a obținut premii Grammy pentru albumele „Brian Wilson Presents Smile” (2004) și „The Smile Sessions”. Un film despre viața sa a fost lansat în 2014, „Love & Mercy”.

 

Inchide