Cerbul de Aur 2019: Marele trofeu a fost câștigat de italianca Eliza G cu piesa „Creioane colorate”

Cerbul de Aur 2019: Marele trofeu a fost câștigat de italianca Eliza G cu piesa „Creioane colorate
Publicat: 25/08/2019, 08:20

Eliza G, pe numele real Elisa Gaiotto, este o cântăreață și compozitoare italiană cunoscută pe scena internațională pop, în special în America Latină și Europa, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Începând cu 2009, anul lansării primului single, „Summer lie”, a devenit cunoscută în Spania, Elveția, Marea Britanie, Franța, Monte Carlo, Egipt și numeroasele sale apariții au avut un succes remarcabil în Italia, Grecia, Canada, Coreea de Sud, Brazilia și Chile. Al doilea single de succes a fost „Love is unbound”. Piesa „The way”, mixată în studioul lui David Guetta din Paris, a fost bestseller în Europa, cu peste 10.000 de exemplare în presale. Videoclipul oficial a atins peste 2 milioane de vizionări. În 2018, Eliza G a prezentat „Ninety”, un album cu zece piese, coveruri ale unor hituri interpretate de Spice Girls, Backstreet Boys, TLC, Destiny’s Child, Cardigans, No Doubt și alți artiști, în aranjamente inedite pop electronic, bossa nova, samba, rock, reggae și note acustice. Le-a interpretat în avanpremieră în Spania, Italia, Egipt, Elveția și Marea Britanie și apoi a lansat oficial albumul, în aprilie 2019.

A apărut recent, în aprilie, în concursul TV „The Voice Italy” și a ajuns până la semifinale, unde a cântat „Altro che favole”, primul său single în italiană, lansat de Universal Music.

La Festivalul Cerbul de Aur 2019, Eliza G a concurat cu piesa românească „Creioane colorate” (Feli).

Marele trofeu Cerbul de Aur 2019 a fost însoțit de un cec în valoare de 25.000 de euro.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, l-a primit austriaca Sara De Blue, care a concurat cu piesa românească „Ce are ea” (Delia).

Premiul al II-lea, în valoare de 10.000 de euro, i-a fost atribuit lui Ralfs Eilands, din Letonia, care a interpretat în concurs piesa românească „Apa” (Loredana).

Premiul al III-lea, în valoare de 5.000 de euro, a revenit cântăreței Monika Marija, din Lituania, care a concurat cu melodia „Mă ucide ea” (Mihail).

Premiul publicului, în valoare de 2.500 de euro, i-a fost acordat lui Florin Răduță, care a interpretat în concurs piesa românească „Dragostea rămâne” (Andra).

Premiul presei acreditate la festival, în valoare tot de 2.500 de euro, i-a revenit Syuzannei Melqonyan, din Armenia. Aceasta a interpretat în concurs piesa românească „Pe aripi de vânt” (Delia).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești, în valoare de 2.500 de euro, a fost atribuit cântărețului australian Alfie Arcuri, care a concurat cu hitul lui Smiley „Acasă”.

Concursul de interpretare internațional a avut 12 finaliști: Tamara (Georgia), Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Raduta (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) și Sara De Blue (Austria).

Loredana, Vasile Șirli, care a compus timp de 28 de ani muzică originală pentru Disneyland Paris, celebrul Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo și cantautorul italian Erminio Sinni au fost membrii juriului care a decis câștigătorii Festivalului Internațional „Cerbul de Aur” 2019.

Pe lângă gala de premiere, cea de-a treia zi a festivalului a mai inclus un recital susținut de Corina Chiriac pentru a marca împlinirea a 40 de ani de la primul show de televiziune color românesc, „Eu sunt Corina!”, realizat de Tudor Vornicu și echipa sa.

De asemenea, Viktor Lazlo a părăsit masa juriului pentru a urca pe scena Cerbului de Aur, într-un microrecital. Una dintre piese a fost dedicată iubitei fiului său care și-a pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris din 2015.

Seara va fi încheiată de un concert al lui Ronan Keating, starul irlandez care a vândut zeci de milioane de albume ca artist solo și membru al trupei Boyzone.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului „Cerbul de Aur” a debutat joi seară, în Brașov, și aduce pe scena din Piața Sfatului mari artiști ai muzicii din România și din străinătate.

Anul acesta, echipa Televiziunii Române a pregătit un format cu două zile de concurs, o gală de premiere și evenimente adiacente. Festivalul se va încheia duminică, cu un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct și în exclusivitate, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova și platforma TVR+, de la ora 21.00.

Anul trecut, marele trofeu Cerbul de Aur a fost câștigat de Inis Neziri, o interpretă albaneză în vârstă de 17 ani.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968, iar cea mai recentă ediție a fost organizată în 2018, la împlinirea a 50 de ani de la lansare. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții și recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi