Chitaristul Jan Akkerman concertează în București. Cât costă biletul

Chitaristul Jan Akkerman concertează în București. Cât costă biletul
Publicat: 14/05/2012, 18:05
Actualizat: 14/05/2012, 18:05

Jan Akkerman, unul dintre cel mai bine cotați chitariști din lume, revine în România pentru un spectacol pe scena Hard Rock Cafe, evenimentul, care va avea loc pe 23 noiembrie, fiind primul din seria Guitar Masters, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

„Fiecare seară Guitar Maters va avea în prim-plan un instrumentist de prestigiu și, pe lângă faptul că va fi un show în sine, va fi o relevelație privind nenumăratele veleități ale chitarei. De la jazz la blues, de la rock la fusion, fiecare concert va oferi o noua perspectivă asupra versatilității infinite a acestui instrument”, se mai spune în comunicat.

Jan Akkerman este un muzician împătimit de farmecul coardelor, ce vrăjește publicul la fiecare reprezentație, prin pasiunea exprimării. A activat alături de formații renumite din zona progressive rock și jazz-rock, precum Focus și Brainbox. Printre reperele Focus se numără piesa „Hocus Pocus”, compoziție integrată ulterior inclusiv în repertoriul formației Iron Maiden.

Pe parcursul carierei, Jan Akkerman a colaborat cu nume de prestigiu, precum BB King, Charlie Bird, Cozy Powell, Clau Ogerman și Ice T, a lansat peste 12 albume solo și a primit distincția Golden Harp pentru întreaga activitate.

Akkerman ajunge la București în cadrul turneului de promovare a celui mai recent material discografic, „Minor Details”, lansat în 2011.

Reprezentațiile sale sunt caracterizate de apetitul lui Akkerman pentru improvizație, împărtășită într-o manieră inefabilă cu instrumentiștii Coen Molenaar (clape), Wilbrand Meischke (bas) și Marijn van den Berg (tobe). Potrivit criticii de specialitate, show-urile lui Akkerman sunt întotdeauna fascinate și surprinzătoare, îmbinarea perfectă între virtuozitate și spectacol.

Biletele pentru concertul din 23 noiembrie au fost puse în vânzare în magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărturești și Humanitas, Sala Palatului, Sala Polivalentă și online, pe eventim.ro. Prețul este variabil, în funcție de perioada în care se face rezervarea și poziționarea pe schema Hard Rock Cafe: din 11 mai până pe 25 mai (early bird 30% reducere) – 280 de lei (bilete VIP, poza cu artistul, CD, sesiune de autografe), 91 de lei (categoria I, locuri la mese în fața scenei), 56 de lei (categoria II, locuri la mese în sală); din 26 mai până pe 20 august (20% reducere) – 320 de lei (VIP, poza cu artistul, CD, sesiune de autografe), 104 lei (categoria I, locuri la mese în fața scenei), 64 de lei (categoria II, locuri la mese în sală); de pe 21 august până pe 20 septembrie (10% reducere) – 360 de lei (VIP), 117 lei (categoria I), 72 de lei (categoria II); în perioada 21 septembrie – 23 noiembrie – 400 de lei (VIP), 130 de lei (categoria I), 80 de lei (categoria II).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase