Cină romantică plătită cu SÂNGE sau RELAXARE în băi DACICE. Oferte INEDITE de Valentine`s Day

Cină romantică plătită cu SÂNGE sau RELAXARE în băi DACICE. Oferte INEDITE de Valentine`s Day
Publicat: 13/02/2019, 14:53

Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea are o inițiativă inedită de Valentine`s, cuplurile fiind invitate să donezesânge, iar în schimb pot primi o cină romantică la un restaurant din Focșani.

Centrul vrâncean are nevoie de sânge de toate tipurile, iar cuplurile care dau curs invitației, vor participa la o tombolă pentru desemnarea câștigătorului.

Reprezentanții Centrului de Transfuzii au anunțat că toate cuplurile care donează sânge în această săptămână vor participa la o tombolă, iar câștigătorii vor primi o cină romantică la un restaurant din Focșani.

Sângele poate fi donat zilnic, în intervalul orar 8.00 -12.00, iar cina va începe la ora 19.00, de Ziua Îndrăgostiților.

În prima zi a acțiunii, două cupluri din Focșani au acceptat provocarea cadrelor medicale.

„Este prima dată când avem astfel de inițiativă, ne-am propus să celebrăm iubirea. Așteptăm până joi, inclusiv, toate cuplurile dornice de a împărtăși iubirea să vină la Centrul de Transfuzii să doneze sânge pentru semenii lor. Este cel mai frumos mod de a împărtăși iubirea. Cuplurile vor participa la o tombolă care va avea ca premiu o cină festivă pentru două persoane la un restaurant. Avem nevoie de sânge din toate grupele, pentru a asigura cerințele Spitalului Județean de Urgență. Până acum doar două cupluri au venit, sperăm să vină mai multe și să nu le sperie ploaia de afară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Centrului de Transfuzii Vrancea, Mioara Hanță.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Donatorul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani și să fie sănătos, adică să nu aibă afecțiuni cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. De asemenea, nu sunt acceptate la recoltare persoanele care au suferit recent o intervenție chirurgicală și femeile aflate în perioada menstruală, care alăptează sau sunt însărcinate.

Relaxare în băi dacice, de Valentine`s Day în Munții Rodnei

Un complex turistic situat în inima Munților Rodnei, la cota 1.100, vine cu o ofertă inedită pentru cuplurile de îndrăgostiți care vor să petreacă Valentine’s Day la munte: relaxare în băile dacice și în cele ale vikingilor, ultimele fiind unice în România.

Pe lângă cazare, masă, acces la SPA și la sălile de jocuri, cuplurile care ajung de Valentine`s Day în complexul turistic din Munții Rodnei se pot răsfăța și cu o bălăceală inedită în băile dacilor, complexul fiind dotat cu mai multe butoaie de lemn de mari dimensiuni în care apa este încălzită de o sobă aflată în interiorul butoiului sau în băile vikingilor – niște ceaune de mari dimensiuni agățate cu lanțuri de un trepied de lemn și sub care se aprinde focul.

Băile vikingilor sunt unice în România, astfel că oferta complexului a atras deja zeci de cupluri de îndrăgostiți care vor să se bucure de frumusețea celor mai sălbatici munți din România.

Complexul dispune de 120 de locuri de cazare, majoritatea fiind deja ocupate. Pentru un sejur de două nopți, de Valentine`s Day, un cuplu trebuie să scoată din buzunare 1.130 de lei.

„Oferim două nopți de cazare cu mic dejun, prânz și cină. Am pregătit pentru oaspeții noștri și un foc de tabără cu țuică și vin fiert, dar și un delicios gulaș la ceaun. Pe lângă cazare și masă, oferta include și băuturi alcoolice zonale – țuică, afinată, merișorată sau vin de casă, dar și siropuri naturale. Oaspeții noștri vor avea inclus și accesul la SPA și la sala de jocuri. De asemenea, am pregătit și activități pentru copii, dar și un concurs de miss și mister pentru clienții noștri”, a declarant, pentru MEDIAFAX, administratorul complexului, Diana Pop.

Munții Rodnei sunt cei mai „sălbatici” munți din lanțul Carpaților Orientali, cu peisaje spectaculoase, cu lacuri glaciare, cu peșteri și cascade unice în România, dar și cu specii rare de plante și animale. Aici sunt cele mai vizibile urme lăsate de ghețari, Munții Rodnei adăpostind 67 de lacuri glaciare. În căldarea Iezerului, care adăpostește și lacul cu același nume care are forma României pot fi văzute sute de marmote. Caprele negre sunt o altră atracție a Munților Rodnei, la fel ca și lacul Lala, cel mai mare lac glaciar din masiv, care este împrejmuit de rododendroni, bujori de munte și Opaițul Munților Rodnei – plantă ce se regăsește numai în acest masiv.

La Cluj-Napoca, un hotel oferă îndrăgostiților pe toată durata lunii februarie, nu doar o zi, de Valentine`s Day, un pachet special, care include o cameră cu decor romantic, cu petale de trandafiri și lumânări, dar și un platou de brânzeturi cu fructe și vin spumant.

Reprezentanții hotelului au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru un supliment de 150 de lei se poate solicita cazare în apartament cu jacuzzi.

„Celebrăm iubirea în toată luna februarie, nu numai o zi, de Valentine`s Day, astfel că oferim îndrăgostiților nopți de cazare cu decor romantic în camere. Acesta include petale de trandafiri și lumânări, platou cu brânzeturi cu fructe, praline și vin spumant. Pentru un supliment de 150 de lei se poate solicita cazare în apartament cu jacuzzi. Credem că fiecare zi este o zi perfectă pentru a celebra dragostea”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, oferta a prins la clienți mai ales că, din diferite motive, unii nu vor putea sărbători Ziua Îndrăgostiților chiar de 14 februarie, astfel că au posibilitatea să se răsfețe și în alte zile din această lună.

Pachetul romantic are tariful de 329 lei pentru o noapte de cazare în cameră dublă cu pat matrimonial.

Valentine’s Day, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români

Valentine’s Day, sărbătoarea occidentală a iubirii a devenit tot mai cunoscută de români, care profită de ocazia de a oferi cadouri și de a trăi clipe romantice. Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Valentine’s Day este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiții din toată lumea își fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă, însă această sărbătoare nu a avut dintotdeauna o importanță deosebită, ci a prins contur odată cu trecerea timpului.

Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinți au fost numiți de papa Gelasius I, data celebrării lor fiind această zi.

Însă sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldații cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuție, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu „al tău Valentin”.

Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma antică între 13 și 15 februarie, reprezintă „strămoșul” Zilei Îndrăgostiților de astăzi. Această sărbătoare ajuta la purificare și fertilitate și implica ritualuri păgâne, inclusiv sacrificarea unei capre și biciuirea femeilor care își doreau să aibă un copil. Interzisă de papa Gelasius I în 494, această sărbătoare a fost înlocuită de Valentine’s Day.

În mitologia romană, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociată cu Ziua Îndrăgostiților. La naștere, Jupiter a vrut să scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns în pădure, unde acesta a învățat să folosească arcul pe animale, înainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

La origine, sărbătoarea care celebrează iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Această zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile întunecate ale satului lor, în speranța de a fi găsite de bărbații singuri. Pasul următor era să se căsătorească.

Primele momente când ziua de 14 februarie a devenit una care celebrează dragostea se înregistrează în secolul al XIV-lea, când au apărut primele scrieri de dragoste. Convinși că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bilețele de dragoste pe care le numesc „My Valentine”. Geoffrey Chaucer menționează această sărbătoare populară în scrierile sale din 1382.

În Evul Mediu, de Ziua Îndrăgostiților, atât băieții, cât și fetele trăgeau la sorți un nume dintr-un bol pe care trebuia să îl poarte pe mânecă toată săptămâna următoare.

Prima cutie de bomboane de ciocolată decorată pentru Ziua Îndrăgostiților a apărut la sfârșitul anilor 1800, iar cel care a venit cu această idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată.

O altă curiozitate despre această zi este din epoca medievală, când femeile consumau alimente considerate „bizare” de Ziua Îndrăgostiților, pentru că, potrivit superstițiilor, le-ar fi ajutat să-și viseze viitorul soț.

De asemenea, în fiecare an, de 14 februarie, în casa Julietei, care se află în Verona, Italia, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate Julietei Capulet, celebra eroină din opera shakespeariană.

De-a lungul timpului, de Ziua Îndrăgostiților, au fost dăruite o mulțime de cadouri impresionante. De exemplu, în 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regală din Chenonceau. De asemenea, în 1631, împăratul Shâh Jahân a construit Taj Mahal pentru soția sa, Mumtaz Mahal, care a murit după ce a dat naștere celui de-al 14-lea copil.

Totodată, Ziua Îndrăgostiților este momentul pe care sute de mii de persoane îl aleg în fiecare an pentru a cere în căsătorie persoana iubită.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Se dă lege! Raed Arafat, anunțul momentului pentru milioane de români: "Este în regim de...
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021