Cinci ”boli” rare care dau oamenilor superputeri

Cinci ''boli'' rare care dau oamenilor superputeri
Publicat: 29/12/2017, 11:39

Conform Top Buzz, există câteva boli rare care nu doar îi face pe savanți să redefinească termenul de boală, ci și să facă din oamenii normali superoameni cu puteri speciale.

Supermemorie

Hipertimesia este condiția care face ca o persoană să-și amintească un număr vast de experiențe de viață în detaliu. Există doar 60 de persoane în lume cu un astfel de diagnostic. Pacienți pot oferi descrieri detaliate despre fiecare zi din viața lor, chiar și din copilărie. Pot recita pasaje din cărțile pe care le-au citit cu mulți ani în urmă. Mai simplu spus, țin minte tot, evenimente plăcute sau mai puțin plăcute.

Insensibilitatea la durere

Analgezia congenitală este o condiție în care o persoană nu poate simți durere fizică. Surprinzător, în ciuda rarității condiției, au fost depistate 40 de cazuri într-un singur sat din Suedia.

Deși la prima vedere pare o superputere, persoanele nu pot ști dacă suferă de ceva: durerea este întotdeauna un bun indicator că ceva nu este în regulă cu organismul. De asemenea, este periculos în cazul copiilor care se pot răni.

Citește continuarea pe Descoperă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase