CINCI MINUNI ale naturii pe care turiștii ar trebui să le descopere

CINCI MINUNI ale naturii pe care turiștii ar trebui să le descopere
Publicat: 07/10/2018, 17:08

Lista peisajelor impresionante poate continua la nesfârșit. Totuși, am ales cinci locuri în extremitățile celor patru puncte cardinale față de România și unul în apropiere în care spectacolul naturii se combină cu ofertele turistice. Ce legătură este între formele de relief impresionante și street-art se poate vedea în acest top al celor patru direcții spre care se pot îndrepta drumurile turiștilor atunci când nu vor să rămână în apropiere de casă, dar nici n-au nevoie de mulțimi de turiști gălăgioși.

Salar de Uyuni, Bolivia

În Bolivia se găsește cel mai mare deșert de sare din lume. Salar de Uyuni, din Aitiplano, se desfășoară pe 10.582 km pătrați în sud-vestul țării. Cu toate că este vorba despre un teritoriu plat, o câmpie, deșertul de sare se află la o altitudine de 3.656 de metri deasupra nivelului mării astfel că temperaturile scad rapid după apusul soarelui. Situat în munții Anzi, în apropiere de granița dintre Bolivia și Chile, Salar de Uyuni este acoperit de un strat de sare care măsoară câțiva metri grosime, sub care se găsește un bazin cu apă sărată, iar peisajul impresionant este locul obișnuit pentru împerecherea unor specii de flamingo roz. În sudul deșertului a fost construit în 1995 hotelul Palacio de Sal/ Palatul de Sare, folosindu-se blocuri de sare. În 2007, hotelul a fot mutat în est, aflându-se acum la 350 de km de capitala La Paz. Nu doar pereții, ci și mobila și decorațiunile din hotelul care are saună și un bazin cu apă sărată sunt realizate din blocuri de 35 de cm de sare.

Bagan, Myanmar

Printre locurile în care vestigiile istorice au devenit parte din peisajul natural se numără Bagan din Myanmar, unde au fost construite în ultimul mileniu mai bine de 2.200 de temple, pagode și stupa. Printre acestea se găsește Pagoda Shwesandaw, construită în anul 1057. Mult mai puțin accesate de turiști decât ofertele din Thailanda sau Vietnam, vacanțele din Myanmar, cunoscută și ca Țara de Aur, dezvăluie câteva dintre locurile în care cultura budistă și-a păstrat autenticitatea. Ofertele din agențiile românești de turism sunt cuprinse între 2000 și 3500 de euro de persoană pentru 11 zile de circuit în țara din sud-estul Asiei.

Cappadocia, Turcia

În mijlocul câmpiei Anatoliei se află Cappadocia. Aici se află Parcul Național Göreme, inclus în Patrimoniul UNESCO din 1985, traseele turistice incluzând Valea Paradisului, Muzeul în Aer Liber Göreme, PașabaÄŸlari, cunoscută drept Valea Călugărilor, Valea Devrent, din Urgup, cu stâncile ei cu forme spectaculoase, Valea Imaginației ori Valea Dragostei, unde formele săpate de eroziune în piatră trezesc zâmbete. Printre cele mai bune perspective se numără cea oferită de zborul cu balonul cu aer cald pe deasupra stâncilor. Printre locurile uimitoare din această parte a Turciei se numără cetatea de piatră naturală din Uçhisar și ¨orașele¨ labirintice subterane, cu biserici și case săpate în piatră. Primele adăposturi subterane au fost săpate în Cappadocia în epoca Bronzului, de către Hitiți, iar în epoca bizantină, în secolele VI-VII, creștinii au fost nevoiți să se ascundă în subteran pentru a scăpa de invazii arabe sau persane. Orașul subteran Kamakli este unul dintre exemple, cu camere legate prin tuneluri, întinse pe opt niveluri. Mai puțin vizitat de turiști este orașul subteran Ferinkuyu, unde se găsește cel mai adânc adăpost subteran. La firmele de profil românești se găsesc oferte care pornesc de la 200 de euro pentru sejururi care includ Cappadocia în circuitele oferite și ajung la 600 de euro.

Parcul Național Muntele Table, Africa de Sud

În sud-vestul Africii de Sud se află Parcul Național Muntele Table, o porțiune îngustă de pământ care include văi și golfuri scăldate de apele Oceanului Atlantic spre vest, coborând în Golful False în est. În afara Muntelui Table Parcul include rezervația naturală Capul Bunei Speranțe, Pădurea Tokai și zone marine protejate. O telecabină îi duce pe doritori în vârful muntelui, iar cei care vor să ajungă în zona Cape Point au la dispoziție un funicular. În zonă sunt văzute balene care se apropie de țărm în sezonul de împerechere, iar în luna septembrie, plaja Boulders este locuită de pinguini. În rezervație sunt struți și antilope, iar babuinii sunt printre cele mai îndrăznețe animale din zonă. Ofertele turistice pentru vacanțe de 11 zile care includ panorama impresionantă de pe muntele din sudul Africii încep la agențiile românești de la 2700 de euro de persoană și ajung până la 10.000 de euro pentru toată familia.

Bergen, Norvegia

Cei care doresc să petreacă câteva zile în nord și nu vor să aibă parte de aglomerația din Copenhaga ori Stockholm pot să descopere orășelul norvegian Bergen. Cunoscut drept una dintre localitățile în care plouă cel mai mult, orașul cu mai bine de 250.000 de locuitori este răspândit pe pantele muntelui și în jur se află fiorduri spectaculoase, inclusiv Sognefjord, supranumit regele fiordurilor, care se întinde pe 205 kilometri, stâncile erodate de gheață înălțându-se până la peste 1.300 de m față de nivelul mării. Cercetătorii au descoperit urme ale comunităților care au locuit aici încă din vremea vikingilor, de la începutul secolului XI. Nu doar istoria este o atracție a orașului, Bergen fiind considerat capitala Norvegiei în materie de street-art. Printre vedetele genului care și-au lăsat urmele pe pereți numărându-se chiar Banksy, misterioasa figură a artei contemporane, care a vizitat orașul în anul 2000. De altfel, între 2011 și 2015, consiliul local a lansat un plan de acțiune care stabilea că se vor lua toate măsurile pentru ca orașul să ¨conducă tendințele în expresia street-art atât în Norvegia, cât și în toată peninsula Scandinavă¨.

Ce mai aștepți? I-ați rucsacul și haide în vacanță!

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic