• Publicat:
Magazin

Cirque du Soleil, în România: 4,5 tone de bagaje, 180 de valize și 25 de camioane

Cirque du Soleil, în România: 4,5 tone de bagaje, 180 de valize și 25 de camioane
Cirque du Soleil, în România: 4,5 tone de bagaje, 180 de valize și 25 de camioane

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, distribuția spectacolului „Quidam” include 45 de artiști, dar echipa Cirque du Soleil care se îndreaptă în acest moment spre România numără în total 110 persoane. Acrobații se reîntorc după o binemeritată vacanță de sărbători. Pentru ei, după București urmează un program aglomerat până la vară, cu opriri în fiecare săptămână într-o altă capitală europeană, prima fiind Bratislava.

Pregătirile de la complexul Romexpo intră în linie dreaptă luni. 500 de oameni, atât staff-ul local, cât și cel al turneului, vor lucra non-stop pentru finalizarea ultimelor detalii ale producției. În ciuda
dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă Quidam poate fi împachetată și gata de drum în mai puțin de o oră. Mai mult decât atât, durează patru ore ca show-ul să fie dezansamblat complet, până la ultimul șurub, și încărcat în camioane.

Toți artiștii au truse de machiaj proprii, cu care călătoresc în turneu. Fiecare artist își aplică singur machiajul – au manuale detaliate pas cu pas, cu ilustrații, care îi ajută să-și ducă la bun
sfârșit uimitoarele transformări în ființe supranaturale.

Pentru buna organizare a spectacolului, Cirque du Soleil angajează specialiști locali din domenii variate: doctori, maseuri, kinetoterapeuți, cizmari – vopsitori de pantofi și croitori.

Un spectacol multipremiat, într-o cheie mai tenebroasă decât „Saltimbanco” și „Alegria”, celelalte două producții ale Cirque du Soleil care au fost prezentate până acum România, „Quidam” este o experiență unică și emoționantă care va captiva spectatorii de toate vârstele, informează organizatorii evenimentului, Events.

Porțile Pavilionului Central al Romexpo se deschid cu o oră înainte de fiecare spectacol, iar programul reprezentațiilor este următorul: 29 ianuarie, ora 20.00, 30 ianuarie, ora 20.00, 31 ianuarie, orele 16.00 și 20.00, 1 februarie, orele 13.00 și 17.00.

Accesul în Romexpo se face din Bulevardul Expoziției, intrarea B. Parcarea este gestionată de Romexpo, cu plată (15 lei pe zi). Vor fi deschise parcările B și C. Pentru locurile rămase în vânzare la data reprezentațiilor va exista o casă de bilete la intrarea în Romexpo. În incinta Pavilionului Central va fi disponibilă garderobă (cu plată). Băuturile răcoritoare și mâncarea vor putea fi achiziționate pe bază de jetoane.

Biletele pentru spectacolul „Quidam” pot fi cumpărate și prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești), la prețuri diferite, în funcție de categorie: VIP – 500 de lei (adulți) și 350 de lei (copii), premium – 350 de lei (adulți) și 245 de lei (copii) și tribune – între 150 și 250 de lei (adulți) și între 105 și 175 de lei (copii). Mai multe categorii de bilete sunt epuizate în acest moment, la toate cele șase reprezentații.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artiști de stradă. În prezent este o importantă organizație cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ținută artistică. Compania are aproximativ 4.000 de angajați, incluzând mai mult de 1.200 de artiști din aproape 50 de țări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orașe, din aproximativ 40 de țări, de pe șase continente, s-au lăsat uimiți și încântați până acum de Cirque du Soleil. Mai multe informații despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Inchide