CNA întrerupe emisia OTV pentru 3 ore, pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu

CNA întrerupe emisia OTV pentru 3 ore, pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu
Publicat: 24/04/2012, 18:33
Actualizat: 24/04/2012, 18:48

CNA a decis, joi, să întrerupă emisia obișnuită a OTV timp de 3 ore, în intervalul 18.00 – 21.00, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului și la „viitorul președinte al României” Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Sancțiunea – cea mai severă pe care Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (în afară de înjumătățirea licenței de emisie) – a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, și a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.

De asemenea, sancțiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 20 ianuarie – 11 martie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul președinte al României” Dan Diaconescu, dar și pentru formațiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Aplicarea unei decizii de sancționare a OTV cu întreruperea emisiei obișnuite a televiziunii timp de trei ore, în intervalul 18.00 – 21.00, când postul va fi obligat să transmită doar un carton cu textul deciziei de sancționare primită de la CNA, a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

În ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, CNA a aplicat OTV următoarele sancțiuni: o somație publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obișinuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (aplicată de CNA pe 4 octombrie) și de o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în același interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012).

Legislația audiovizualului prevede că, după aplicarea a două sancțiuni de întrerupere a emisiei unei televiziuni de câte 10 minute, CNA poate aplica o sancțiune de întrerupere a emisiei obișnuite a postului respectiv pentru 3 ore.

Ioan Onisei, vicepreședinte CNA: Reprezentanții OTV au încercat să ne deturneze atenția. Au spus că i-au ajutat pe sinistrați în perioada zăpezilor

Vicepreședintele CNA Ioan Onisei a declarat pentru gândul că măsura, prima de acest gen din ultimii 3 ani, a fost luată tocmai din cauza abaterilor repetate ale OTV. Potrivit acestuia, ultima dată o astfel de decizie a fost luată tot împotriva postului lui Dan Diaconescu. „A fost luată în vedere nu numai gravitatea abaterilor constate în perioada monitorizării, dar și faptul că radiodifuzorul a fost sancționat de cinci ori cu amendă și de două ori cu obligativitatea de a transmite, timp de 10 minute, doar un carton cu textul deciziei de sancționare”. El a mai precizat că CNA a primit numeroase plângeri împotriva CNA pe acest subiect și că, dacă, OTV va continua abaterile, televiziunea ar putea fi obligată din nou să întrerupă 3 ore emisia obișnuită pentru pentru a difuza cartonul cu decizia de sancționare. Următoarea sancțiune ca duritate, ar putea fi înjumătățirea perioadei de valabilitate a licenței de transmisie. „La discuții a fost prezent un reprezentant al OTV, însoțit de o doamnă avocat. Ei au încercat să apere postul și au insistat că a mobilizat oamenii în perioada zăpezilor pentru a-i ajuta pe sinistrați. Impresia mea a fost că încercau să ne deturneze atenția și vorbeau despre ceva care nu avea legătură cu subiectul”, a mai spus Onisei. Sancțiunea a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, și adoptată cu unanimitate de voturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani