Coca-Cola acționează asupra organismului ca un drog. Ce se întâmplă după 10 minute de la primul pahar

Redactor:
Gândul
Coca-Cola acționează asupra organismului ca un drog. Ce se întâmplă după 10 minute de la primul pahar
Un efect nebănuit

Te-ai întrebat vreodată de ce zâmbești imediat după ce bei un pahar de Coca Cola? Această băutură acțiunează asupra organismului ca un drog. Acesta ar putea fi și motivul pentru care persoanele care beau această băutură nu pot renunța la ea, informează blisstree.com.

Mai jos puteți citi ce să întâmplă în organismul nostru după ce ce bem un pahar din acest tip de băutură carbogazoasă.

● La 10 de minute după ce ai băut un pahar de acest suc, în stomac ajung zece lingurițe de zahăr. Potrivit site-ului, această cantitate este doza maximă recomandată zilnic de zahăr. Organismul nu resimte nevoia de a respinge conținutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, ajutându-te să nu simți gustul la intensitate maximă.

● După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge crește vertiginos, fapt ce determină o eliberare masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacționează transfomând orice urmă de zahar în grăsime.

● La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. În acest moment pupilele încep să se dilate, tensiunea arterială începe să crească. În plus, ficatul eliberează și mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocați, prevenind starea de somnolență.

● După 45 de minute corpul accelerează producția de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Acesta este momentul în care organismul începe să reacționeze ca și cum ar fi luat substanțe stupefiante. Blisstre notează că acest tip de băutură carbogazoasă acționează asemeni heroinei.

● La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul și zincul la nivelul intestinului subțire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Doza de zahăr și îndulcitori artificiali care sunt în corp vor crește nevoia de a urina. De asemenea, tot în acest moment organismul începe să resimtă și efectele diuretice ale cofeinei conținută de acest tip de suc.

Toată cantitatea de calciu, magneziu și zinc va fi eliminată împreună cu sodiu și apa, în loc ca aceasta să ajungă la oase. Apoi, pe măsură ce starea de euforie se diminuează, nivelul glicemiei scade brusc. Astfel că riscul apariției stărilor de nervozitate este destul de crescut.

Inchide