Concert GRATUIT cu Michael Jackson la București, în paralel cu documentarul despre ABUZURILE SEXUALE asupra minorilor

Concert GRATUIT cu Michael Jackson la București, în paralel cu documentarul despre ABUZURILE SEXUALE asupra minorilor
Publicat: 04/03/2019, 10:13
Actualizat: 25/03/2019, 19:17

Cei care administrează moștenirea lăsată de Michael Jackson au lansat cele două ore de concert cu titlul „Live in Bucharest (The Dangerous Tour)”, menționând faptul că înregistrarea este disponibilă numai pentru o perioadă limitată de timp.

„Nu pierdeți magia Regelui Pop însuși! Lasă-te absorbit de Michael Jackson. Live la București și Live pe Stadionul Wembley sunt disponibile pentru o perioadă limitată de timp pe canalul de YouTube al lui Michael Jackson!”, au anunțat moștenitorii pe contul de Twitter al cântărețului.

Potrivit anunțului, lansarea înregistrării de la București va fi urmată, luni seara, de la ora 20.00 (ora coastei de est a SUA), de publicarea înregistrării integrale a concertului susținut de Michael Jackson la Londra în 1988.

Cele două înregistrări însumează patru ore de material video, aceeași durată pe care o au și cele două episoade ale documentarului difuzat de HBO „Leaving Neverland”, de Dan Reed.

Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicității o declarație potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmărește să „ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul și acuzațiile prezentate fiecare pentru el însuși”.

După difuzarea celei de-a doua părți a filmului, HBO programează o discuție la care participă regizorul, cei doi bărbați care au afirmat că au fost abuzați de Jackson în copilărie și realizatoarea de televiziune americană Oprah Winfrey.

Potrivit prezentării oficiale, „Leaving Neverland” explorează „manipularea și abuzarea” a doi bărbați, ale căror nume nu au fost făcute publice, de la vârsta de 7, respectiv 10 ani.

Filmul a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance. Duminică a fost difuzată prima parte pe postul HBO în Statele Unite ale Americii, urmând ca a doua parte să fie transmisă luni seara, iar, miercuri și joi, cele două părți ale filmului sunt programate de televiziunea Channel 4, în Marea Britanie.

Filmul, cu o durată de patru ore, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmărește povestea lui Wade Robson și James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreț, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 și la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simțite în viața lor de adulți.

În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reține și povestirile oferite de rudele bărbaților, dar și vocea lui Jackson însuși așa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniștii documentarului au afirmat că nu au fost plătiți să apară în film și că nici nu se așteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Unul dintre cei doi bărbați a fost chiar martorul apărării și a semnat o declarație în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzațiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul și-a schimbat poziția, încercând chiar să deschidă o acțiune în instanță în 2013, arată Associated Press.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzații de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzațiile și totul s-a încheiat printr-o înțelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

În 2013 și 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanță pentru că faptele au fost prescrise.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles și efectua repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid