Concert Linkin Park, miercuri seară la complexul Romexpo din București. Cine va cânta în deschiderea trupei americane

Concert Linkin Park, miercuri seară la complexul Romexpo din București. Cine va cânta în deschiderea trupei americane
Publicat: 06/06/2012, 16:27
Actualizat: 07/06/2012, 14:07

Trupa americană Linkin Park cântă pentru prima oară în România, miercuri seară, la complexul Romexpo din București. În deschiderea va cânta trupa din Republica Moldova Zdob și Zdub.

Potrivit organizatorilor, Zdob și Zdub, compusă din Roman Iagupov – voce, Mihai Gincu – bass chitară, Sveatoslav Starus – chitară, Andrei Cebotari – tobe, Valeriu Mazilu – trompetă, cimpoi și Victor Dandeș – trombon și instrumente populare, va urca pe scenă în jurul orei 19,00.

Linkin Park a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei șase membri ai trupei Linkin Park sunt originari din sudul Californiei, iar ideea formației a apărut în micul dormitor al lui Mike Shinoda, unde acesta și Delson au înregistrat primul material muzical, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de școală. De-atunci, trupa Linkin Park a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume și a câștigat două premii Grammy din șase nominalizări, plus numeroase alte trofee ale industriei muzicale.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac unii este aceea de a spune ca suntem doar o trupă de rock”, spune chitaristul Brad Delson. „Noi considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi șase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, „Hybrid Theory”, este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă și este rezultatul a șase moduri de a înțelege muzica și a șase personalități artistice distincte”, mai spune acesta.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album

„Hybrid Theory” a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare vândute în SUA) și a câștigat mai multe discuri de platină în multe alte țări. Cel mai recent album al trupei, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea material discografic consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge în acest top. Turneul de promovare cu același nume,”A Thousand Suns Tour”, a traversat cinci continente și 30 de țări, prilej cu care cei șase muzicieni au cântat în fața a peste un milion de fani.

„Linkin Park cântă pentru prima dată nu doar în România, ci și în zona Balcanilor, ceea ne face să credem că vom avea și numeroși spectatori din țările vecine”, spune directorul general Events, Sorina Burlacu.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente și într-o eră în care mai toate formațiile merg spre dubstep, Linkin Park a decis să revină la sound-ul inițial. Chester Bennington spune despre noul proiect că „va fi ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost „A Thousand Suns””. „Am încorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar și câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult înspre metal”, spune acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase