Conducerea TVR, la un pas de DEMITERE

Redactor:
Adelina Dragomir
Conducerea TVR, la un pas de DEMITERE
Comisiile reunite de cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al Televiziunii publice, fiind înregistrate 17 voturi "pentru" și unul "împotrivă", raportul comisiilor urmând să fie supus dezbaterii plenului Parlamentului.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administrație și a președintelui-director general al TVR.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condițiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei și cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții instituției pe 6 aprilie, într-o conferință de presă la care a participat și Stelian Tănase, președintele-director general al TVR. În conferința de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanți ai TVR au anunțat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârșitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Tags:
Inchide