Controversatul „Beauty and the Beast”, câștiguri impresionante în 2017. Doar trei filme au trecut de 1 miliard de dolari încasări

Redactor:
Ana Obretin
Controversatul „Beauty and the Beast”, câștiguri impresionante în 2017. Doar trei filme au trecut de 1 miliard de dolari încasări
Mai multe pe gandul.info

Filmul „Beauty and the Beast”, o nouă adaptare a celebrului basm, cu Emma Watson, Luke Evans, Emma Thompson, Kevin Kline, Ewan McGregor, Stanley Tucci și Ian McKellen în distribuție, este, totodată, cu 174,8 milioane de dolari, unul dintre cele mai bune trei debuturi ale anului în ceea ce privește încasările. Celelalte două sunt „Star Wars: The Last Jedi”, de Rian Johnson, cu 220 de milioane de dolari obținute în weekend-ul de debut, respectiv „Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2”, de James Gunn, cu 146,5 milioane de dolari obținute în primele trei zile de la lansare.

Toate cele trei filme sunt produse de Disney, companie devenită lider în box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv. În 2017, compania a depășit un prag de încasări de 6 miliarde de dolari, după ce, în 2016, a obținut suma record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global.

Poziția a doua în box office-ul mondial din 2017 este ocupată de „The Fate of the Furious”, al optulea opus din franciza de succes „Fast and furious”, care a avut încasări de 1,235 de miliarde de dolari. Filmul, regizat de F. Gary Gray, îi are în distribuție, printre alții, pe Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Helen Mirren, Jason Statham și Kurt Russell.

Podiumul este completat de animația cu minioni „Despicable Me 3”, cu încasări de 1,033 de miliarde de dolari.

De menționat poate fi faptul că cea de-a opta parte a seriei „Star Wars”, „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, aflată, marți, pe locul al zecelea în acest top, mai are șanse, în cele cinci zile rămase până la sfârșitul anului, să urce în clasament.

Astfel, topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2017 este, în prezent, următorul:

1. „Frumoasa și Bestia/ Beauty and the Beast” (de Bill Condon) – 1,263 de miliarde de dolari

2. „Furios și iute 8/ The Fate of the Furious” (de F. Gary Gray) – 1,235 de miliarde de dolari

3. „Sunt un mic ticălos 3/ Despicable Me 3” (de Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon) – 1,033 miliarde de dolari

4. „Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă/ Spider-Man: Homecoming” (de Jon Watts) – 880,2 milioane de dolari

5. „Wolf Warrior 2” (de Jacky Wu) – 870,3 milioane de dolari

6. „Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2” (de James Gunn) – 863,6 milioane de dolari

7. „Thor: Ragnarok” (de Taika Waititi) – 844,9 milioane de dolari

8. „Wonder Woman” (de Patty Jenkins) – 821,8 milioane de dolari

9. „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” (de Joachim Rønning, Espen Sandberg) – 794,9 milioane de dolari

10. „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi” (de Rian Johnson) – 777,6 milioane de dolari

„Beauty and the Beast” se află, în prezent, pe locul al zecelea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, unde, pe primul loc, se menține „Avatar”, în regia lui James Cameron, cu încasări de 2,788 de miliarde de dolari.

Inchide