• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Copiii încăpățânați au cele mai mari șanse să devină adulți de succes

Copiii încăpățânați au cele mai mari șanse să devină adulți de succes
Aveți un copil încăpățânat care nu vă ascultă aproape niciodată? Un nou studiu explică de ce acest lucru ar putea fi un semn bun.

Un studiu recent, care a urmărit comportamentul elevilor din primii ani de școală până la maturitate, a descoperit că cei care încalcă regulile sau, mai bine zis, își contrazic părinții des, ajung de cele mai multe ori studenți foarte buni sau adulți cu salarii foarte bune.

Copiii între 8 și 12 ani au fost evaluați din perspectiva trăsăturilor non-cognitive de personalitate precum conștiinciozitate academică, sentimentul de a avea dreptul să facă ceva sau gradul de sfidare. Peste patruzeci de ani, cercetătorii au luat din nou legătura cu participanții la studiu pentru a vedea cum au devenit ca adulți. Încălcarea regulilor și sfidarea părinților au fost trăsăturile care au prezis cel mai bine succesul lor la maturitate.

Studiul nu explică de ce există această legătură între tinerii care încalcă regulile și adulții cu salarii mari. Autorii sugerează că acești copii ar putea fi mai competitivi în clasă, ceea ce ar duce la note mai bune. Aceștia ar putea deveni și mai exigenți ca adulți. În timpul unor negocieri de salariu, ei ar putea fi ceai care mereu cer mai mult, ar putea fi mai dispuși să lupte pentru interesul lor financiar, chiar cu riscul de a supăra colegi sau prieteni. Autorii nu elimină și faptul că tinerii care sunt obișnuiți să încalce regulile ar putea să fie lipsiți de etică pentru a își mări salariile, scrie Time.com

Copiii încăpățânați au reacții puternice bazate pe instinct, pentru care vor lupta chiar dacă e ilogic, spun terapeuții. Ei obțin cu orice cost ceea ce vor. Partea bună este că astfel de copii sunt mai dispuși să facă ceea ce trebuie, decât să imite ce fac prietenii lor. Dacă părinții îi pot motiva și le pot da un scop, acești copii pot deveni lideri motivați care vor face ceea ce trebuie chiar dacă trebuie să facă acest lucru pe cont propriu.

Oricine și-ar dori un astfel de copil, însă cum reușim să trecem de anii adolescenței fără a ne lupta din greu cu un copil care vrea să aibă dreptate mereu? Soluția este comunicarea. Ascultați-i, rugați-i să își explice punctul de vedere și negociați cu ei. 

Inchide