Cornel Ilie, Vunk: „Trebuie să punem la colț politica românească”

Cornel Ilie, Vunk: „Trebuie să punem la colț politica românească
Publicat: 31/10/2014, 13:24
Actualizat: 06/07/2016, 23:11

După ce recent a lansat piesa „Ne facem auziți” în premieră pe www.vreaupresedinte.ro, trupa Vunk prezintă azi, în exclusivitate pe gândul, și videoclipul acestui single.

Cornel Ilie și trupa Vunk, alături de Roman, de la Zdob și Zdub, Aylin Cadîr, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiță, Loredana Groza, Mihai Georgescu, de la Bere Gratis, și Sișu, transmit astfel un mesaj important românilor înainte de alegerile prezidențiale: „lucrurile țin încă de noi și chiar avem puterea să le schimbăm!”.

„Vrem să-i facem și pe alții să creadă, să spere că încă se poate. Se pot face foarte multe lucruri! Noi vrem să facem lumea să înțeleagă că depinde de oamenii simpli, de noi, de ei, și nu de cei care apar tot timpul la talevizor și spun că ei fac toată treaba”, a explicat Cornel Ilie într-un interviu acordat gândul, apreciind totodată campania „VREAU PREȘEDINTE”.

„Voi vreți președinte, noi vrem oameni care să voteze un președinte și să aibă și pe cine vota. Faptul că funcționează aceste campanii și că au o popularitate atât de mare e cumva semnalul că lumea vrea să se facă auzită”, a spus cântărețul.

Videoclipul piesei „Ne facem auziți” a fost filmat în mai multe orașe din Europa – București, Budapesta, Bratislava, Praga, Berlin, Hamburg și Copenhaga. De regie s-au ocupat Silviu Mustățea și Bogdan Mustățea (Brothers M).

„Este cel mai puternic clip al nostru și cu cea mai mare desfășurare de forțe pentru un produs muzical din România din ultimii ani”, a spus Cornel Ilie.

Single-ul ironizează anumite figuri importante ale societății actuale: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și politicianul român, personaje interpretate în videoclip de actorii Alexandru Bogdan și Cristian Iacob.

„Suntem într-o perioadă în care trebuie să punem la colț politica românească, înainte să ne pună ea de tot la pământ. Patriarhul Daniel și trafaletul său m-au inspirat să scriu piesa asta, așa că apare și această scenă în clip, dar refăcută special pentru filmare”, a explicat liderul trupei Vunk.

Cât privește viitorul președinte al României, Cornel Ilie spune că cel mai important este ca el să fie, în primul rând, un bun manager.

„Nu știu de ce toată lumea se așteaptă ca președintele să fie politician”, a comentat el, referindu-se în același timp și la campania „VREAU PREȘEDINTE”, în cadrul căreia românii se pot înscrie în cursa prezidențială de pe platformă dacă se consideră potriviți pentru cea mai înaltă funcție în stat sau pot propune pe cei pe care îi consideră capabili să îndeplinească mandatul la Cotroceni.

„Președintele trebuie să fie un manager cu suflet bun și competent. Pentru că oricât am vrea noi să spunem că nu contează decât cifrele, suntem un popor care pune foarte mult accent pe emoție. Și dacă nu ni se înțeleg emoțiile, atunci o să ni se pară că nu suntem băgați în seamă. Dei, trebuie să vină cineva care să ne mai mângâie pe cap din când în când și să înțeleagă că atunci când poporul de trezește, se trezește cu un motiv foarte serios. Până atunci, doar ne răsfățăm și doar ne plângem”, a afirmat Cornel Ilie.

Lansarea videoclipului „Ne facem auziți” este parte a unei campanii mai ample a trupei -„Orașul Minunilor” -, ce va culmina pe 3 octombrie cu un concert la Sala Polivalentă. „Cred că orașul nostru este cumva o supapă, o lume în care putem crește foarte frumos. Și vrem să îi corupem și pe ceilalți să ni se alăture. Poate nu mai suntem mulți cei care sperăm, dar suntem aici! Dacă mai sunt și alții, trebuie să ne strângem toți la un loc și să schimbăm lucrurile”, a adăugat Cornel Ilie la final.

Gândul a lansat campania-eveniment, „VREAU PREȘEDINTE”, invitându-i la o amplă dezbatere în care vocea lor să fie cu adevărat auzită pe toți românii care vor să participe la luarea deciziei, impunerea agendei relevante pentru cetățean și întărirea democrației. Oricare român care consideră că are calitățile unui lider pentru România se poate înscrie în cursă, iar, dacă cunoaște pe cineva potrivit pentru cea mai înaltă funcție în stat, îl poate propune.

De asemenea, oricine își poate arăta susținerea sau dezacordul față de un candidat înscris sau propus pe vreaupreședinte.ro, optând pentru „TE VREAU” sau „NU TE VREAU”.

Campania „VREAU PREȘEDINTE” nu rămâne doar pe internet. În următoarea lună CARAVANA „VREAU PREȘEDINTE” va merge prin toată țara. Vom face o radiografie a României, vom vedea ce cred și cum vor românii să arate președintele acestei țări și îi vom invita pe cei care cred că pot sau cunosc români capabili să intre în acest experiment unic în ultimii 25 de ani.

De asemenea, vreaupresedinte.ro este locul în care puteți intra în dialog direct cu cei care vor să conducă această țară, să-i întrebați și să le transmiteți direct ce credeți depre proiectele lor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea